• Kort
 • Programma's
 • Film & serie
 • 3LAB
 • Brandpunt+
 • Spuiten & Slikken
 • Sites
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA

  Film & Serie

  10 series op NPO Start Plus die je niet mag missen

  • Bingewatch
  • Serie
  • Toplijst

  Wat is er fijner dan jezelf begraven onder een versgewassen deken en - met een kop gierendhete thee binnen handbereik - series bingen alsof je leven ervan afhangt? Precies. Niks. Daarom hierbij een lijst met 10 series op NPO Start Plus die je absoluut niet mag missen.


  Ik wil hier niet full blown "wij van WC-eend" gaan, maar wist je dat NPO Start Plus vol staat met belachelijk lekkere series? Je weet wel, van die series waardoor je dagenlang je huis niet uitkomt. Is dus het geval. Omarm daarom die druilerige herfstdagen en troost jezelf in de wetenschap dat deze tien smullers trappelend op je staan te wachten! Hoe leuk is dat?!

  Patrick Melrose

  Benedict Cumberbatch. Voor het grote publiek werd hij bekend als die ietwat merkwaardige Sherlock Holmes en nu schittert hij als een malle in een boekverfilming over het leven van de schrijver Edward St Aubyn. Hè, wat saai. Nou, niet dus! Het is een verhaal over opgroeien in een ontwricht gezin, het verliezen van je ouders, drank, drugs en uiteindelijk toch opkrabbelen. Als Trainspotting een serie zou zijn, dan was het Patrick Melrose. Als dat geen lokkertje is, dan weet ik het ook niet meer.

  Meer weten over Patrick Melrose? Check mijn review. Meteen beginnen met bingen? Dender dan linea recta door naar NPO Start Plus!

   

  Gråson A.K.A. Greyzone

  In een lijst met lekkere series mag Scandinavisch werk natuurlijk niet ontbreken. Die Denen hebben samen met hun Zweedse buren weer een serie in elkaar geknutseld die je in één ruk uit wil kijken. Technerd Victoria Rahbek wordt gegijzeld in haar eigen appartement, omdat terroristen haar drones willen gebruiken om een aanslag te plegen op Kopenhagen. Spannend! Ondanks dat het hele "alles-wat-uit-het-Midden-Oosten-komt-is-het-as-van-het-kwaad" verhaallijntje een beetje sleets begint te raken, is Gråson de moeite van het kijken meer dan waard. Kwalitatief misschien (nou, ik weet het wel zeker) niet zo sterk als haar voorgangers The Killing en The Bridge, maar desondanks meer dan prima voor een druilerige zondag.

  Meer weten over Greyzone? Check mijn review. Meteen beginnen met bingen? Dender dan linea recta door naar NPO Start Plus!   


  Bad Banks

  Hieperdepiep hoera voor Barry Atsma! Onze Nederlandse Matt Damon hengelde onlangs de prestigieuze Deutscher Schauspielpreis binnen voor zijn hoofdrol in het Duitse bankendrama Bad Banks en dat is volkomen terecht. Heel veel dichter bij Leonardo DiCaprio in The Wolf of Wall Street gaat het niet komen. Grote woorden misschien, maar ik werd als Atsma-scepticus echt meer dan aangenaam verrast door alles wat Bad Banks me voorschotelde. Goed acteerwerk, ijzersterke verhaallijn en die ijzige sfeer die we eigenlijk alleen kennen van Scandinavische series. Sieh dir das an, ist es wert! Hij is er nagesynchroniseerd, maar persoonlijk zou ik voor het Duitse origineel gaan. Zo hebben de makers hem namelijk bedoeld.

  Meer weten over Bad Banks? Check mijn review. Meteen beginnen met bingen? Dender dan linea recta door naar NPO Start Plus!   


  Gevoel Voor Tumor

  Na het zien van Gevoel Voor Tumor kun je niet anders dan je petje afnemen voor iedereen die betrokken is geweest bij dit Vlaamse kunststukje. Onze zuiderburen weten van drama en humor een succesvol huwelijk te maken en ondertussen geven ze kanker een middelvinger waar de gemiddelde voetbalhooligan nog wat van kan leren. Kijk deze en voel met hoeveel liefde hij gemaakt is. Pak de zakdoeken er ook maar meteen bij, want er gaat gejankt worden. Amai, amai, amai.

  Meer weten over Gevoel Voor Tumor? Check mijn review. Meteen beginnen met bingen? Dender dan linea recta door naar NPO Start Plus!   


  The Vietnam War

  Zeventien uur heb je ervoor nodig. Zeventien uur, maar dan weet je ook echt alles wat er te weten valt over de Vietnam Oorlog. Meer dan tien jaar van onderzoek ging er aan vooraf en de makers sloegen meer airmiles stuk dan je tante in haar hele leven bij elkaar gespaard kan krijgen, maar het resultaat is er dan ook naar. Een geschiedenisles die zijn weerga niet kent. Heb jij binnenkort een spreekbeurt en zoek je nog een onderwerp of heb je dit weekend een Tinderdate die je omver wil blazen met al je historische kennis, dan is dit de serie voor jou. Als je na deze uiteenzetting nog niet overtuigd bent van de complete nutteloosheid van oorlogsvoering, dan gooi ik de handdoek in de ring.

  Meer weten over The Vietnam War? Check mijn review. Meteen beginnen met bingen? Dender dan linea recta door naar NPO Start Plus!   


  Victoria

  Die Queen Elizabeth II zit al zolang in het zadel, dat je bijna zou vergeten dat er voor haar ook nog mensen de baas van Engeland waren. Victoria bijvoorbeeld. In de gelijknamige serie zie je dat Elizabeth niet de enige was die haar pubertijd opzij moest schuiven om het land te dienen. Ook voor Victoria was er geen tijd om een beetje te experimenteren met comazuipen in een afgedankte schaftkeet, er moest geregeerd worden. Verwacht lekker kakkineus Engels, prachtige kostuums en een gouden kooi waar je acuut de vlekken van in je nek krijgt.

  Meer weten over Victoria? Check mijn review. Meteen beginnen met bingen? Dender dan linea recta door naar NPO Start Plus!   


  Killing Eve

  Cristina Yang, voor Grey's Anatomy-groupies een bekende naam, is terug op je scherm en ditmaal als agente bij de Britse veiligheidsdienst MI5. Het is haar taak om de geraffineerde huurmoordenarin Villanelle achter tralies te krijgen, maar gedurende haar onderzoek ontwikkelt ze een nogal ongezonde obsessie voor de elegante hitgirl. Niet alleen retespannend, maar ook nog eens best wel behoorlijk een potje grappig. Als je van duistere humor houdt, tenminste. Regisseur Phoebe Waller-Bridge - eerder al verantwoordelijk voor het meesterlijke Fleabag - heeft weer alle registers opengetrokken en het is smullen geblazen. Één van de lekkerste series van 2018, als je het mij vraagt.

  Meer weten over Killing Eve? Check mijn review. Meteen beginnen met bingen? Dender dan linea recta door naar NPO Start Plus!   


  Ik Weet Wie Je Bent

  Ook de liefhebbers van Nederlands drama kunnen hun lol op, want de Spaanse thriller Sé Quién Eres is er nu met Daan Schuurmans in de hoofdrol. Nagelbijtend spannend en met z'n zestien afleveringen de perfecte bingewatch-serie. Strafrechtadvocaat Daniel Elias vouwt zijn auto rond een boom en dat levert hem, naast een flinke koppijn, een nogal hinderlijk geheugenverlies op. Zo kan Elias zich niet meer herinneren wat er precies gebeurd is en heeft hij ook geen antwoorden wanneer de politie in zijn auto bloedsporen van zijn verdwenen nichtje aantreft. WAT IS HIER ALLEMAAL AAN DE HAND, MENSEN?!

  Meteen beginnen met bingen? Dender dan linea recta door naar NPO Start Plus!


  Bulletproof

  Bulletproof is een ode aan een filmgenre dat in de jaren ’80 en ’90 mateloos populair was, de buddy cop-film. In blockbusters als 48 Hours, Lethal Weapon en Rush Hour lieten twee kibbelende politievrienden vaak een spoor van vernieling achter in de klopjacht op één of andere Russische bad guy. Meestal resulteerde dit in een rood aangelopen hoofdcommissaris die met kloppende aders in z’n nek om hun badge schreeuwde, zo ook in Bulletproof. Allemaal met een knipoog natuurlijk, want de buddy cop-film zat over het algemeen niet verlegen om een flinke portie flauwe humor. Kan jouw leven wel wat actie en een verdwaalde grinnik gebruiken, dan is dit de binger voor jou.

  Meer weten over Bulletproof? Check mijn review. Meteen beginnen met bingen? Dender dan linea recta door naar NPOS Start Plus!   


  Gidseltagningen A.K.A. Below The Surface

  Wat als Speed of Die Hard een Deense serie was geweest? Nou, dan had het waarschijnlijk veel weg gehad van Below The Surface. Niet de gebruikelijke diepgang die je van een Scandinavische kraker gewend bent - of het zou moeten zijn dat het verhaal zich dertig meter onder de grond afspeelt - maar makkelijk verteerbaar actiewerk waar je niet al te veel bij na hoeft te denken. Ook wel eens lekker. Gaat over een groep gijzelaars wiens leven in de handen ligt van een antiterreuragent met een posttraumatisch stresssyndroom. What could possibly go wrong?!

  Meer weten over Below The Surface? Check mijn review. Meteen beginnen met bingen? Dender dan linea recta door naar NPO Start Plus!     500 npo-start-logo-rgb-1200dpiNPO Start Plus is de betaalde abonnementsdienst van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Voor een paar euro per maand (€2,95) kun je onbeperkt en zonder reclame tv-programma's en series kijken op de on-demanddienst NPO Start Plus. Dat is toch geen geld, voor zoveel moois?! En de eerste maand is nog helemaal hartstikke gratis ook!
  Bingewatch dank je aan Jochgem van der Mel
  De manische seriekijker

  Tijdens de levensbedreigende mannengriepgolf van 2007 keek Jochgem op zijn laatste krachten alle seizoenen van The Sopranos. Als het dan toch zijn tijd was om te gaan, dan niet voordat hij één van de beste series ooit keek. Manisch seriekijken bleek het juiste medicijn en de overlever nam zich voor om voortaan alles te kijken wat los en vast zit en dit te delen met de wereld. Dat doet hij vanaf nu ook hier op npo3.nl en funx.nl. Leuk!

  Nieuwste blogs

  Nieuwe Series In Juli

  • Serie
  • Toplijst

  Dispatches From Elsewhere: vervreemdende zoektoch naar jezelf

  • Serie
  • Dispatches From Elsewhere
  • 7+/10

  Home Before Dark: een semi-waargebeurd verhaal met Spielberg-achtige trekjes

  • Serie
  • Home Before Dark
  • 7+/10

  The Last Dance: de beste sportdocumentaire ooit

  • Serie
  • The Last Dance
  • 9/10