Reizigers

Nina Hoogers (1993-2015) | Break Free

36:16
Gezien
31
Bij aflevering Nina Hoogers, Vietnam

Nina Hoogers worstelt met haar achtergrond, met wie ze is en wat haar plek hier is. Ze reist naar Vietnam, maar daar gaat het mis...

'FALL DOWN SEVEN TIMES, STAND UP EIGHT' - NINA HOOGERS (1993 - 2015)

Nee dit is géén somber verhaal. Want deze helden hadden allemaal het lef op avontuur te gaan. En alles uit het leven te halen. Dus is het ook het leven zelf dat we gaan vieren in deze nieuwe reeks van Break Free.

Naam: Nina Hoogers
Geboren: 17-09-1993 in Amman, Jordanie
Opgegroeid: Rosmalen, daarna op verschillende plekken gewoond in NL
Gezin: vader Willy, moeder Betsy, broer Niki
Opleiding: havo, daarna 1 jaar HBO recht, daarna Universiteit Psychologie
Passies: hond Shilow
Droom: hond Shilow naar Vietnam over laten komen
Hoogtepunt: haar reis door Azië

Nina Hoogers
De 21-jarige Nina Hoogers uit Brabant worstelt. Met haar achtergrond, met wie ze is en wat haar plek is op deze wereld. Om wat meer rust in haar hoofd te krijgen gaat ze op reis, naar Azië. Na wat omwegen komt ze terecht in Vietnam. Daar zal ze uiteindelijk ook overlijden.

Nina's geboorteland Jordanië
De eerste reis die Nina ooit maakt is die van Jordanië naar Nederland. Nina is voor haar adoptieouders Betsy, Willy en broer Niki een nieuw begin na moeilijke jaren. Het moment dat Niki zijn nieuwe zusje vasthoudt weet hij nog goed: "Ik was echt in één keer die grote trotse broer."

Break Free Nina Hoogers

Nina's eerste jaren
De eerste jaren zijn ze een gelukkig gezin. Wel voelt Nina zich al snel anders. Als ze drie is zegt ze tegen haar moeder: "Ik had ook uit jouw buik willen komen." En ook later geeft ze aan dat ze vindt dat kinderen niet geadopteerd mogen worden en zodat ze in hun eigen land kunnen blijven.

Break Free Nina Hoogers

Gescheiden ouders
Als Nina's ouders scheiden gaat het mis. Nina heeft het er zwaar mee. Ze woont bij haar moeder. Maar na een heftige confrontatie pakt ze haar spullen om bij haar vader te wonen. Maar ook daar gaat het niet en uiteindelijk, na een paar omzwervingen, belandt ze weer bij haar moeder. Nina en d'r broer groeien uit elkaar.

Break Free Nina Hoogers

Betere tijden
De laatste jaren voor haar reis gaat het goed met Nina. Ze woont op kamers. Het contact met haar ouders is goed. En zonder moeite doet ze twee studies. "Universiteit, ze deed het gewoon even. Dan moet je wel superintelligent zijn." Ook ze heeft een flinke lading vrienden.

Break Free Nina Hoogers

Nina's grote reis
 Nina vertrekt naar Azië. Haar reis start in Bangkok. Een veel te hectische stad voor haar. In de binnenlanden vindt ze meer rust. Samen met andere backpackers geniet ze daar van haar eerste jungle ervaring.

Break Free Nina Hoogers

Door naar Laos 

Nina reist door naar de grens met Laos. Bij de Mekong rivier ontmoet ze Laurette "Ik vond Nina's karakter heel bijzonder. Ik merkte dat ze best wel een gevoelig meisje was, maar zo graag haar sterke kant wilde uiten naar de buitenwereld."

Break Free Nina Hoogers

Eindbestemming: Vietnam
Vanuit Laos trekt Nina door naar Vietnam. Weer alleen, en dat is best spannend. Ze is bang voor het onbekende, maar ergens voelt ze dat ze dit avontuur aan wil gaan. Ze reist richting het kustplaatsje Hoi An. Een droomplek voor Nina.

Break Free Nina Hoogers

Flitsbezoek aan Nederland
Ze heeft helemaal haar plek gevonden. Zo tussen zielsverwanten voelt ze zich eindelijk begrepen en vrij. Nina wil het verleden achter zich laten en daar haar bestaan opbouwen. Tot grote verrassing van haar ouders en broer. Wel komt ze nog even terug naar Nederland om de laatste dingen af te handelen.


Break Free Nina Hoogers


'Ik kom NU naar huis'
Terug in Hoi An redt Nina een puppy van de dood. Ze mist haar hond Shilow in Nederland, en vindt in dit kleine beestje haar nieuwe beste vriend. 'Hero' noemt ze 'm. Ze lijkt helemaal haar plek te hebben gevonden, maar dan krijgt haar moeder een onverwacht bericht: "Ik kom naar huis." "Ik kom NU naar huis." Het zijn de laatste berichten die ze van haar ontvangen…

Nina's playlist


Lees ook: "Voor je het weet is het voorbij" | Wendy Doesburg
Lees ook: "Weet dat ik op mijn top was." | Jessica Wilford
Lees ook: "Niels leefde een jongensdroom" | Niels van der Ploeg
Lees ook: "Keihard werken, maximaal ontspannen" | Lucas Westenberg