Reizigers

'Niels leefde een jongensdroom' | Break Free

40:01
Gezien
95
Bij aflevering Niels van der Ploeg, Zuid-Frankrijk

Je spullen pakken en de wereld in. Wie droomt daar nu niet van? Niels deed het. Zijn jongensdroom kwam uit. Tot 19 september 2015...

"PAK DE KANSEN DIE JE KRIJGT." - NIELS (1992 - 2015)

Nee dit wordt géén somber verhaal. Want deze helden hadden allemaal het lef op avontuur te gaan. En alles uit het leven te halen. Dus is het ook het leven dat we gaan vieren in deze nieuwe reeks van Break Free!

Niels van der Ploeg (23)
Geboren 
5 maart 1992
Woonplaats Noordwijk
Opleiding HBO technische bedrijfskunde
Passies snelheid en avontuur
Droom de wereld zien en vlammen
Hoogtepunt de boot van de koning varen!
.

Break Free Niels - 5

Break Free: Niels van der Ploeg

Heb je het over Niels van der Ploeg dan heb je het over een vrijbuiter, een avonturier en een zakenman in één. Niels heeft zijn droom waargemaakt. En vaart in Monaco op immense jachten de allerrijksten rond.

Niels' leven is net een droom. Van handelaar tot privéchauffeur en van boodschappenjongen van het Nederlands Elftal tot het varen van de boot van de koning. "Niels kopte ze allemaal in."

Break Free Niels - 1

Een geboren waterrat
Niels wordt op 5 maart 1995 geboren in Zoetermeer. Hij is het eerste kind van een ondernemers echtpaar. Zijn ouders brengen hun tijd door in hun winkel óf op het water. De liefde voor boten wordt Niels met de paplepel ingegoten.

Niels krijgt drie broertjes. Broers die hij graag op sleeptouw nam om alle mooie dingen in de wereld te laten zien. "Hij nam me altijd mee naar dingetjes. Je kan het zo gek niet bedenken of Niels heeft het wel gedaan."

Break Free Niels - 3

Kapitein Niels 
Ook in Saint Tropez zijn ze gek op Niels. Niels' vader: "Dan voer hij de hoek om met een hoop kabaal. Maar iedereen kende hem gewoon hier. Dus hij kon zich dat gewoon met een Nederlandse boot permitteren."

Niels heeft een grote droom: kapitein worden op een jacht! Maar dat lukt 'm niet zomaar. Niels is een vrijbuiter, en niet 'sjiek' genoeg voor dit vak. "Niet sjiek genoeg?!" Uiteindelijk krijgt hij toch een kans. In Zuid-Frankrijk mag hij met speedboten varen!

Break Free Niels - 2

Luxe voor de kick 

Op zijn 18e krijgt hij zijn rijbewijs en wordt zijn wereld nog groter. Hij mag als privéchauffeur in de meest luxe auto's rijden. Super indrukwekkend, maar zelf heeft Niels geen ambitie om rijk te worden. Het leuk hebben, dát is zijn ambitie!

Ook tijdens de Grand Prix van Monaco mag Niels gasten heen en weer varen. Een grote klus, dus vraagt Niels zijn vader om hem te helpen. Niels en zijn vader zijn echt een team, beste vrienden zelfs.

Break Free Niels - 6

De kroon op zijn werk
Niels geniet volle bak van zijn reis! En na een tussenstop in Italië koerst hij richting Corsica. Samen met het echtpaar waar hij voor vaart dobbert ie dagenlang over de azuurblauwe middellandse zee.

Steeds als je denkt dat het niet beter kan flikt ie het weer. Want bij terugkomst wordt Niels gevraagd om… de boot van onze koning te varen! "Hij was béretrots." En uiteindelijk wordt dát zijn allerlaatste reis.

Break Free Niels - 7

"Het was echt de kroon op zijn werk."

Niels' favoriete muziek


Lees ook: "Fall down seven times, stand up eight" | Nina Hoogers
Lees ook: 
"Voor je het weet is het voorbij" | Wendy Doesburg
Lees ook: "Weet dat ik op mijn top was." | Jessica Wilford
Lees ook: "Keihard werken, maximaal ontspannen" | Lucas Westenberg