Reizigers

Wendy Doesburg (1996 - 2016) | Break Free

36:54
Gezien
5043
Bij aflevering Wendy Doesburg, Australië

Wendy Doesburg (20) verblijft maanden in het prachtige Sydney. Als ze besluit om nog één lange reis te maken langs de westkust gaat 't mis…

"VOOR JE HET WEET, IS HET VOORBIJ." - WENDY (1996 - 2016)

Nee dit is géén somber verhaal. Want deze helden hadden allemaal het lef op avontuur te gaan. En alles uit het leven te halen. Dus is het ook het leven zelf dat we gaan vieren in deze nieuwe reeks van Break Free.

Wendy Doesburg
Geboren: 24 juni 1996
Opgegroeid in: Purmerend
Gezin: moeder Angelique, vader Ed, zusjes Demi en Sterre
Opleiding: vmbo, daarna havo aan IVKO Amsterdam.
Passies: musical, dansen
Droom: musicalster worden
Hoogtepunt: haar reis door Australië

Wendy's kindertijd
Wendy wordt geboren op 24 juni 1996 en is het eerste kind van Ed en Angelique Doesburg. Wendy heeft twee zusjes, Demi en Sterre. Als Wendy dertien is wordt haar moeder erg ziek. Wendy hield zich in deze tijd sterk en nam wat extra zorg voor haar zusjes op zich. Dat zij later als au pair wil werken komt dus niet als verrassing.

BreakFree Wendy 1

Op naar Australië!
Na haar havo vertrekt Wendy naar Australië. Ze begint als au pair in Hamilton. Ze heeft het naar haar zin, maar mist wel wat avontuur. Dus besluit ze de weekenden in Melbourne door te brengen. Daar ontmoet ze Geanne. Die wel even moet wennen aan Wendy. "Alles was groot en mooi en overdreven. Maar zo trok ze mij ook een beetje uit mijn nuchterheid."

BreakFree Wendy 3

Droomtijd in Sydney
Met Kerst reist ze met Geanne voor twee weken naar Nieuw-Zeeland. Vervolgens vertrekt ze naar Sydney. Daar belandt Wendy in een huis vol Nederlanders. Wat één groot feest wordt. Omdat er behoorlijk geroddeld wordt, noemen ze hun verblijf ook wel het Gossip Hotel.

BreakFree Wendy 2

Wendy wil niet naar huis
Als iedereen weer naar Nederland gaat, besluit Wendy te blijven. "Dat was wel heel moeilijk, want ze wilde gewoon niét naar huis. Ze wilde gewoon blijven." Voor haar 20e verjaardag krijgt ze van haar au pair familie een ticket naar Fiji, zodat ze haar visum kan verlengen. Melbourne en Sidney heeft ze afgestreept. Tijd om te roadtrippen!

BreakFree Wendy 4

Haar laatste roadtrip
Met een paar vriendinnen trekt ze langs de westkust; van Alice Springs richting Darwin. Daar kopen ze een auto en rijden ze naar Broome, eindelijk na dagen outback kunnen ze toeren langs het strand! Maar als ze via 80 Miles Beach van het strand weer de snelweg op rijden, gaat het bij Pardoo mis…

Wendy's playlist


Lees ook: "Fall down seven times, stand up eight" | Nina Hoogers
Lees ook: "Weet dat ik op mijn top was." | Jessica Wilford
Lees ook: "Niels leefde een jongensdroom" | Niels van der Ploeg
Lees ook: "Keihard werken, maximaal ontspannen" | Lucas Westenberg