Feestje twijfel? GAAN! | JZHMH

30:51
Gezien
3970
Bij aflevering Lerrie & Davine

De aflevering waarin Davine ons stil krijgt en Tim ontdekt dat psychoses écht motherfuckers zijn.

Tim Hofman ontmoet in Je Zal Het Maar Hebben doodnormale jongeren die iets bijzonders hebben. Deze week heeft ie geleerd dat nierfalen geen feestje is. En dat biertappen met onvolgroeide ledenmaten prima kan, zolang je niet Tim heet.

Davine Arseni 
Davine Arseni (23) lijdt aan de ziekte van Ullrich. Dit is een aangeboren aandoening van het spier- en bindweefsel. Hierdoor heeft ze zwakke spieren en zijn haar nek en rug vergroeid. Davine kan haar longen niet volledig openen en is daarom afhankelijk van een tracheacanule (google maar ;)). Maar thuis blijven is geen optie. Sterker nog, geef haar maar een festival! 

Lerrie Grooten
Lerrie Grooten (29) lijdt aan schizofrenie. Hij heeft tweemaal een psychose gehad en is toen opgenomen in een psychiatrische kliniek. Dankzij de juiste medicatie heeft Lerrie zijn leven weer op de rit, maar de kans op een terugval blijft altijd aanwezig. Maar hij heeft een manier gevonden om het risico te beperken. Lerrie is stand up comedian en gebruikt zijn aandoening vaak als thema in zijn shows.

Davine's belangrijke boodschap
Het moment dat absoluut niet mag ontbreken is die waarin Davine vertelt over het eerste wat in haar opkomt als ze terugkijkt op haar leven. Want ja, Davine gaat dood. En net iets sneller dan jij en ik. Dus zeker even kijken.

Tot volgende week!

Meer JZHMH: Je Zal Maar Tim in een scheerleader pakje zien

Meer JZHMH: Je Zal Maar een vlinder- of auto-immuunziekte Hebben!

Meer JZHMH: Je Zal Maar Borderline of 't Moebius Syndroom Hebben!


Je Zal Het Maar Hebben, elke dinsdag 21:15 bij BNNVARA op NPO 3!