Vlinderziekte & Auto-immuunziekte | JZHMH

30:42
Gezien
1
Bij aflevering Shivan & Sophie

Tim ontmoet Shivan, door EB zitten zijn huidlagen los. Sophie heeft een auto-immuum ziekte waardoor haar lichaam haar spieren aanvalt.

Tim Hofman ontmoet in Je Zal Het Maar Hebben doodnormale jongeren die iets bijzonders hebben. Deze week heeft ie geleerd dat sporten met honderden punaises in je lijf niét chill is. En Shivan slaat 'm even snoeihard met het leven in z'n bakkes als Shivan vertelt over de keer dat hij hoorde dat ie naast EB ook nog eens kanker kreeg.

Shivan Hassan
Shivan Hassan (24) heeft Epidermolysis Bullosa, ook wel EB genoemd. Als gevolg van deze ziekte ontstaan bij een klein beetje druk of wrijving blaren en beschadigingen op de huid. De littekens van deze wonden leiden weer tot vergroeiingen van zijn vingers en tenen. Ondanks deze ziekte geniet Shivan van de kleine dingen in het leven en hoopt hij als eerste EB-patiënt te worden behandeld met een revolutionaire gen-therapie.


Sophie Lansink
Sophie Lansink (19) lijdt aan Juveniele Dermatomyositis (JDM). Deze auto-immuunziekte zorgt ervoor dat haar afweersysteem haar eigen spieren en huid aanvallen. Sophie heeft altijd pijn en heeft daarom ze haar passie voor karten moeten opgeven. Maar ze heeft er iets op gevonden. Ze geeft nu kartles aan kinderen en sleutelt aan oldtimers.Shivans pretpakket
Behoorlijk indrukwekkend was het moment dat Shivan Tim vertelt over de periode dat hij hoorde dat hij ook nog eens kanker had. Een momentje dat het leven ons even een bitch slap in onze buisloerende bekkies gaf.

Meer JZHMH: Je Zal Maar Treacher Collins of Congenitale Spierdystrofie Hebben!

Meer JZHMH: Je Zal Maar Borderline of 't Moebius Syndroom Hebben!

Meer JZHMH: Je Zal Maar Pregoria of Gilles de la Tourette Hebben!


Je Zal Het Maar Hebben, elke dinsdag 21:15 bij BNNVARA op NPO 3!