Borderline & 't Moebius syndroom | JZHMH

30:44
Gezien
352
Bij aflevering Carlijn & Arnoud

Deze week duikt Tim in het leven van Carlijn en Arnoud. Carlijn heeft Borderline en Arnoud kan geen emotie tonen in zijn gezicht.

Tim Hofman ontmoet in Je Zal Het Maar Hebben doodnormale jongeren die iets bijzonders hebben. Deze week heeft ie geleerd dat nul emotie tonen misschien handig is met poker, maar voor de rest is het verdomd onhandig. Oh, en mensen met Borderline hébben Borderline en zijn geen 'borderliners'.

JZHMH ARNOUD NIJHUISArnoud Nijhuis

Arnoud Nijhuis (27) heeft het Moebius-syndroom. Dit is een verlamming van de aangezichtsspieren. Hierdoor kan hij geen emoties tonen en heeft hij altijd dezelfde gelaatsuitdrukking. En dan zijn we er nog niet. Arnoud lijdt ook aan het Poland-syndroom waardoor belangrijke spieren in zijn borst en benen ontbreken. Ondanks dit alles heeft hij wel een bronzen plak gehaald op de Paralympics! Noem hem maar koning van de wielerbaan!

JZHMH CARLIJN MOLCarlijn Mol

Carlijn Mol (21) belandde al op jonge leeftijd in een depressie. Ze deed verschillende zelfmoordpogingen en werd tweemaal opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Hier werd de diagnose borderline gesteld: een persoonlijkheidsstoornis met heftige stemmingswisselingen. Maar deze chick laat zich niet gek maken en timmert hard aan de weg met haar duo ‘Rappende Meiden’.

Wil je met iemand praten over zelfmoord? Neem contact op met de zelfmoord preventie 113.

Meer JZHMH: Je Zal Maar Gilles de la Tourette Hebben

Meer JZHMH: Je Zal Maar Een 150-jarig Lichaam Hebben!


Je Zal Het Maar Hebben, elke dinsdag 21:15 bij BNNVARA op NPO 3!