Congenitale Spierdystrofie & Treacher Collins | JZHMH

30:26
Gezien
83
Bij aflevering Dennis & Aafke

Dennis is drummer, DJ en heeft congenitale spierdystrofie. Aafke heeft Treacher Collins, waardoor ze Tims scheetjes niet ruikt. Mazzelaar.

Tim Hofman ontmoet in Je Zal Het Maar Hebben doodnormale jongeren die iets bijzonders hebben. Deze week heeft ie geleerd dat thuiszorg geen hamburgers levert. En dat onderontwikkelde spieren en botten in je gezicht vooral voordelig zijn als iemand loopt te ruften. 

Aafke Coopmans
Aafke Koopmans (21) heeft het syndroom van Treacher Collins. Haar botten en weefsels in het gezicht zijn onderontwikkeld. Daarnaast heeft ze geen oren, kin en gehemelte. Aafke krijgt vaak negatieve reacties door haar afwijkende uiterlijk. Maar dat gebruikt ze op creatieve wijze om andere jongeren te helpen. Oh en voor die oren hebben ze een topoplossing bedacht, ze heeft nu zelfs Bluetooth! 

Dennis Prins 
Dennis Prins (25) heeft congenitale spierdystrofie. Dit is een zeldzame spierziekte waardoor hij nauwelijks kan bewegen en overal hulp bij nodig heeft. Maar dit staat een professionele carrière als drummer en dj niet in weg, want hij organiseert dancefeesten en plugt zijn zelfgeproduceerde tracks bij bekende dj’s. Meer JZHMH: Je Zal Maar Borderline of 't Moebius Syndroom Hebben!

Meer JZHMH: Je Zal Maar Pregoria of Gilles de la Tourette Hebben!


Je Zal Het Maar Hebben, elke dinsdag 21:15 bij BNNVARA op NPO 3!