Top 2000-docu's

De Top 2000 is het allermooiste moment van het jaar, daarom zenden wij als NPO 3 een paar prachtige documentaires en optredens uit!

1) Rolling Stones - Havana Moon
Cuba, het land van sigaren, rum en communistische dictatuur. Sinds het afscheid van dictator Fidel Castro wordt het verbod op rockmuziek minder streng gehandhaaft. Daarom speelden de bejaarde Stones in de hoofdstad Havana.


2) Queen: Rock the World
Het jaar is pas voorbij als Freddy Mercury 'Bohemian Rhapsody' heeft gezongen. In deze docu staan we stil bij het 40-jarig jubileum van het album 'News of the World'. Je weet wel - ook goed als je het niet weet - van We Are the Champions.


3) Ed Sheeran: Jumpers for Goalposts
Een popgod in een voetbaltempel. Dat is eigenlijk wel een goede combi. Ed vernoemt het optreden naar hoe je vroeger van een stapel truien een doel maakte. Wat wel weer grappig is als je bedenkt dat Wembley het roemruchtste voetbalstadion ter wereld is.


4) 3Doc Bruce Springsteen - In His Own Words
Of je nou Born in the USA bent of niet, je moet toegeven dat Bruce 'The Boss' Springsteen een grootheid is. Zelfs Barack Obama maakte ooit het grapje dat hij zelf misschien Leider van het Vrije Westen was, maar Springsteen is daadwerkelijk The Boss. 


5) Adele - Live in New York City
'Hey, ben jij het?' Er zijn diepzinnigere manieren om een liedje te beginnen. Maar het maakt Adele geen fluit uit. Zij krijgt stadions vol met haar oprechte en gevoelige muziek. Deze registratie van de ballad-diva is in New York #zetdetissuesmaarklaar.


Kerstheader
Hardst gelachen Pakketje Fragment jippigste momenten
Schokkendste momenten top2000docus virals
Meest gestreamd Verborgen parels muziekdocu's