Throwback Thursday: Ralf Mackenbach - Click clack (Junior Songfestival)

Click Clack Tickeditack Tickeditack Wohohoho...

Zit dit mega-aanstekelijke nummer nu in je hoofd? Mooi, dan kan 'ie de komende 8 jaar weer blijven hangen. Grote kans dat je kindster Ralf Mackenbach alweer was vergeten. Daarom is het nu tijd om even terug te blikken naar deze gouden tijd van onze Junior Songfestivalheld. Want Ralf, waar ben je in vredesnaam gebleven?! En hoe zie je er nu uit?!


Oprfriscursus
Ralf Mackenbach won in 2009 het Junior Eurovisiesongfestival in Kiev met zijn nummer 'Click Clack' over tapdansen. Hij kreeg genoeg 'douze points' om op de eerste plaats te eindigen en in één klap werd de tapdanser de Justin Bieber van Nederland. Hordes gillende meiden vielen met bosjes voor deze hunk. Hij stal de show in kijkcijferkanonnen als de BZT Show, het Schooltv-Weekjournaal en de Kids Top-20. Inmiddels is Ralf geen 13 meer. Wat is er van hem geworden?

Hoe gaat het nu met Ralf Mackenbach?
Ralf is zijn Bieber-schwung misschien een beetje kwijtgeraakt, maar rockt tegenwoordig op een ander niveau. Hij rondde zijn bachelor Technische Natuurkunde af en volgt momenteel een master Nucleaire Fusie. Dat is even andere koek dan tapdansen. Toch treedt hij nog regelmatig op. In de Efteling bijvoorbeeld. Hij zat begin mei zelfs nog bij Club Hub in de uitzending om over -jawel- het Songfestival te kletsen. Check het fragment hieronder...


ZO ziet Ralf er nu uit...

Het hit-kanon staat klaar @eftelingkidsradio!

Een bericht gedeeld door R A L F (@ralf.mackenbach) op


Europese kwalificatie #volleyball

Een bericht gedeeld door R A L F (@ralf.mackenbach) op


En als kers op de tapschoen: ZO zingt Ralf Click Clack nu!


Meer TBT's? Check ook de Junior Songfestival-throwbacks van Tess (Stupid) en Klaartje en Nicky (Hij is een Kei)