Throwback Thursday: Tess - Stupid (Junior Songfestival)

Tess won het Junior Songfestival met haar iconisch nummer 'Stupid'. Vandaag throwen we back naar 2005!

Hoe kom ik erachter? Wie schakel ik in? Wie is nou eigenlijk mijn beste vriendin? Als je in 2005 tussen de 8 en de 15 jaar was, zong jij jouw longen tegen het plafond met ‘Stupid’ van Tess Gaerthé (beter bekend als Tess zonder achternaam).

De poëtische teksten raakte jou in je kinderhart en je kon je volledig inleven in de lovestruggles waar Tess mee kampte. Met ‘Stupid’ schopte Tess het tot de Europese finale van het Junior Songfestival in 2005.

Na haar Songfestivalavontuur scoorde Tess nog een hitje met niemand minder dan Thomas Berge. ‘De stem van mijn hart’ was de Nederlandse versie van High School Musical’s ‘You Are The Music In Me’ (voor de ekte kenners).

Hoe is het nu met de –inmiddels 26-jarige- Tess Gaerthé? Verrassing, ze zit nog steeds in de muziek, maar de kinderliederen is ze ontgroeid. De Kids Top 20 heeft ze achter zich gelaten en baant haar weg momenteel door de Jazzwereld.

Maar de reden waarom je echt op dit artikel geklikt hebt, is natuurlijk om te checken hoe onze beste vriendin er nu uitziet. Herken jij d'r nog?Nog meer jeugdsentiment oprakelen? Sprint dan naar DEZE pagina voor een overzicht van alle TBT's!