Throwback Thursday: Het Zakmes

Ik ben pas zes. Tom ik heb jouw mes. Ik sla op mijn trom. Ik roep mijn vriend Tom....

De grootste ster uit de jaren '90 is toch wel Olivier Tuinier. Olivier wie? We hebben het hier over legende Mees uit Het Zakmes. Hoe vergaat het deze grootheid nu?

Opfrissertje
In Het Zakmes, de verfilming van het boek van Sjoerd Kuyper, heeft Mees (Olivier Tuinier) per ongeluk het mes van zijn vriendje Tim (Verno Romney). Als hij de volgende dag op school komt, blijkt dat Tim verhuisd is naar het oord Flevoland, waar ze waarschijnlijk ‘Flevolands’ spreken. In de film zien we de zoektocht van Mees naar Tim en zijn poging om het mes toch nog terug te kunnen geven.

Veelbelovend werd Olivier genoemd. Prijs na prijs sleepte de film in de wacht, waaronder een Gouden Kalf en een Emmy-award in de categorie jeugd. 


En nu dan?
Hij maakte zes films in zes jaar, waaronder De Kleine Blonde Dood en de Tasjesdief. Toch gooide hij het roer om. De roem eiste zijn tol... Hij had geen zin meer in het acteren omdat hij er op school mee werd gepest. Nu slaat hij nog steeds op de muzikale trom want... hij is de koning van de discotheek! In het nachtleven staat 'ie bekend als de DJ Olivier Boogie en spint hij bijzonder lekkere disco-house. Daarnaast beunt hij bij als manager in de horeca. Het Zakmes kijken?
Denk je nu: wooooowwwww vet cool ik wil deze gruwelijke film zien? Dat kan HIER met je NPO Start Plus account!


Meer throwbacks? Check deze dan: Lang Leve de Koningin, Polleke of Gemma Glitter!