Throwback Thursday: Gemma Glitter Gezondheidsgala

We duiken vandaag in de fonkelende, schitterende, glimmende wereld van glitter en glamour met een throwback naar Gemma Glitter!

Roze, bling, glitter en pluche. Gemma Glitter kwam straight from America op je beeldscherm met haar hysterische gezondheidsgala. In een roze auto. Met een pluche stuur. In een roze glitterlegging en een wit nepkeffertje onder d’r arm. Waar het om draaide bij de gedoodverfde Glitterkoningin? Sport, beweging, voeding, puberteit en seksualiteit. Glitter was dus eigenlijk gewoon geestelijk moeder van de fitgirl. Opperfitgirl der fitgirls.


Gemma Glitter is Juliëtte de Wijn in het echt. Dit typetje vertolkte zij tussen 2001 en 2005. Hoewel Gemma natuurlijk te allen tijde de hoofdrol heeft in haar show, stond seksguru dr. Andrea Amore altijd klaar om de beste tong- en voostips te geven. Koos Keuring kwam langs om sport en veiligheidscertificaten uit te delen. Alle typetjes werden gespeeld door Juliëtte de Wijn.

En het hoogtepunt van elke aflevering? De Roltraprentest! Waar BN’ers in twee minuten tijd probeerden een roltrap zo vaak mogelijk op en neer te rennen. Goud op je beeldscherm, want wie wil Robert ten Brink nou niet kapot zien gaan met een hellempie op z’n schedel en kniebeschermers op. Wist je trouwens dat de roltraprentest werd opgenomen in het Manga Plaza?

En als kers op de taart…
Wist jij dat Gemma Glitter a.k.a. dr. Andrea Amore a.k.a. Koos Keuring a.k.a. Julliëtte de Wijn ook nog eens de enige echte Cora van Mora is?!!1! OMG.

gemmajuliette


Meer Throwbacks? Check dan even hier, papi!