Talleke is een poppenmoeder | JZHMZ

Bij aflevering Getraumatiseerd

Talleke vindt in een pop haar overleden zoontje.

Ze loopt met hem door het park, doet de boodschappen en stopt hem in bad.

Naam: Chantal Gailliaert
Leeftijd: 49
Woont in: Gent
Beroep: Heeft geen werk.

Jeugd
Talleke groeit op in een groot en gelovig gezin. Ze is een stil en erg onzeker meisje. Wanneer ze op  haar twintigste een jongen leert kennen en hij haar mee uitvraagt is ze dolgelukkig. Hij komt haar ophalen en nog voor ze op date zijn geweest verkracht hij haar. Voor de deur van het restaurant waar ze zouden gaan eten. Dit was haar eerste keer.

Mylow
Ze houdt het weken geheim, maar na een paar weken komt ze erachter dat ze zwanger is, van een tweeling. Ze wil abortus, maar haar gelovige moeder staat dit niet toe. Tijdens de bevalling gaat het mis en ze verliest ze een van haar kinderen, Mylow. Talleke raakt in een depressie en Nicolas wordt opgevoed door haar zus. 

Dolfje
Talleke ontmoet haar huidige man via Facebook. Zij krijgen samen een zoontje die bij de geboorte ook bijna stierf. Er is een heleboel mis. En niet alleen met de kleine, Talleke heeft zelf ook veel lichamelijke problemen. Uiteindelijk wordt de zorg te veel en neemt ze contact op met de school en de jeugdzorg. Zij vertrouwen de situatie niet en besluiten het kindje weg te halen. Dolfje zit nu in pleeggezin.

Reborn
Kinderen heeft ze, maar ze heeft nooit echt moeder kunnen zijn. Iets wat ze erg mist. En dan komt ze in aanraking met reborn poppen. En vindt ze er een die sprekend op Mylow lijkt. Het is liefde op het eerste gezicht. Nu doet ze alles met hem: ze verzorgt hem, speelt met hem, gaat uit wandelen en doet hem in bad. En ja, ze wéét dat het een pop is en in het begin schaamde zij zich hier ook voor. Maar tegenwoordig heeft ze er schijt aan. "Nu is het míjn leven en wil je het niet zien? Kijk dan een andere kant op." Want je kan ervan vinden wat je wil, maar deze reborn helpt Talleke met het verwerken van haar grote verdriet.

Lees ook: Shanti’s ex vermoordde hun zoontje en pleegde zelfmoord.

Lees ook: Djior werd op 8-jarige leeftijd kindsoldaat in Congo.


Bekijk de afleveringen van JZHMZ hier!