Roos de Vries | JZHMZ

45:12
Gezien
48
Bij aflevering Van de gebaande paden

Thorn. Van een roos. "Ik hou ervan om te fucken met gender."

Naam: Roos de Vries
Leeftijd: 23
Geslacht: X
Woont in: Amsterdam 
Beroep: Editor

Twee gezichten 
Man en vrouw. Of juist geen van beiden. Of beiden. Snap je het nog? We hebben het hier over Roos. Roos is non-binair, ze doet afstand van de tegenstelling man en vrouw. 

Openbaring 
Van verlegen meisje die een coming out moest maken, naar extravagante drag king. Roos heeft een hele (mentale) transformatie doorgemaakt de laatste jaren. Vanaf na haar middelbare school tijd raakte Roos in een depressie. Om zich los te maken van deze gevoelens ging Roos op reis en hier knipte ze haar haar af. Langzaam maar zeker begon ze te experimenteren met haar mannelijke kant. Nadat ze in Amsterdam een optreden van Amber (House of Vineyard) had gezien op een drag feest, weet ze het zeker: “Hier wil ik bij horen”. 

The House of Vineyard 
The House of Vineyard is een gezelschap van excentriekelingen met Amber Vineyard aan het hoofd. Deze mensen zijn misschien in het gewone leven net iets anders maar hier zijn het sterren. Ze dansen, performen, voguen, you name it.  In The House of Vineyard vindt Roos haar thuis. Iedereen doet wat hij/zij wil en laten hiermee hun unieke zelf zien. Hier is Roos begonnen met drag. 

Drag
Drag queens kennen we, maar hoe zit het met drag kings? Daar zijn er niet zoveel van, dat zijn vrouwen die experimenteren met hun mannelijkheid. Als biologische vrouw, shinen als man. Mannelijk dansen en poseren vindt ze super interessant. "De eerste keer in drag vond ik echt fantastisch, ik kreeg zóveel complimenten." 

Lees ook: Prana. Floris leeft van lucht. Hij heeft geen voedsel nodig om zijn lichaam te voeden. 

Lees ook: Jaren 30. Mark is gek van de jaren 30. Zijn hele levensstijl is hierop aangepast. 


Meer Je Zal Het Maar Zijn!