Floris van Berkel | JZHMZ

45:12
Gezien
111
Bij aflevering Van de gebaande paden

Niet leven van eten, maar van licht.

Floris heeft geen eten meer nodig om te leven en daarom eet hij ook bijna niks meer. Geen eten, maar ook geen honger meer hebben. Dat is prana.

Naam: Floris van Berkel
Leeftijd: 37
Woont in: Den Bosch
Beroep: Chi Kung leraar

Prana
Floris beoefent al een paar jaar de prana filosofie. Door deze bijzondere levenswijze heeft zijn lichaam geen voeding meer nodig. Alles wat zijn lichaam nodig heeft haalt hij uit prana: energie die hij uit de lucht haalt.

Nooit meer eten?
Maar hoe zit dat dan? Bij alleen de gedachte aan een dieet worden mensen al licht in hun hoofd…Met prana haalt je lichaam dus geen energie meer uit eten maar uit het licht. Hiervoor moet je wél eerst een initiatie ondergaan. Maar... wat moet je dan doen als je (dagelijkse) cravings voor chocolade of ijs ineens om hoek komen kijken? Nou neem lekker wat! Dat kan en mag dus gewoon! Huh? Maar echt 'nodig' heb je het dus niet meer. Het enige wat je nog wel nodig hebt is drinken.

Een initatie, wat?
Een initiatie activeert een specifiek gedeelte van je hersenen waardoor je bloedsuikerspiegel gestabiliseerd wordt en je lichaam kan leven van licht. Na de initiatie moet je nog wel een detox periode in, want je lijf moet natuurlijk de tijd krijgen om te schakelen. Tijdens deze periode mag je alleen maar water drinken, tót het transformatiemoment. Op dat moment komen je lichaam en geest samen en voel je dat je gevoed wordt door prana. Bij Floris duurde deze periode twaalf dagen. Kan je je het voorstellen? Twaalf dagen lang alleen maar water drinken?! Floris dacht zelfs even dat hij dood zou gaan.

Spiritualiteit
Oké, hij was nog net geen Wallstreet type, maar Floris was voor zijn prana omslag wél een succesvol zakenman. Z’n baan zorgde voor veel stress en zette hem aan het denken. Op een gegeven moment is hij zich gaan interesseren in spiritualiteit. Nu geeft hij zelf spirituele lessen op het gebied van massages, healings en Chi Kung lessen. Floris is gezond, flexibel en sterk. Ongezond ziet hij er niet uit, misschien een beetje dun, maar dat is hij áltijd al geweest. En zijn BMI is gelijk gebleven, ook na prana. Best wel bijzonder toch? Vooral omdat uit wetenschappelijk onderzoekt blijkt dat dit niet kan. We moeten eten om te overleven.

Liefde
Sommige mensen in de omgeving van Floris hadden best wel wat moeite met zijn beslissing om van prana te leven. Sommigen drongen aan dat ie weer moest eten. En anderen hebben zelf tijdelijk het contact verbroken. Dat is niet niks, maar de mensen om Floris heen wisten ook dat hij zichzelf niet zou uithongeren en zijn daarom achter zijn keuze gaan staan. 

Lees ook: Dragking. Roos is geen man maar ook geen vrouw. Zij is non-binair.

Lees ook: Jaren 30. Mark is gek van de jaren 30. Zijn hele levensstijl is hierop aangepast.


Meer Je Zal Het Maar Zijn!