09-10

Risky Rivers #1.6 | “Gloeiende-tyfus-hoerenbende”

Fred van Leer en Imanuelle Grives in een klein bootje op de krachtigste rivier van de Pyreneeën.

Oké. Dat staat natuurlijk garant voor complete hysterie. Let's GO!
Meerdere stroomversnellingen, navigeren is bijna onmogelijk en tegen de rotsen slaan is een leuk extraatje. Dan blijkt ook nog eens dat Fred het verschil niet kent tussen links en rechts. Gezellig. Zin in. Hij en Imanuelle storten zich in het wilde water van de Noguera Pallaresa-rivier in Spanje.

Dag 1 - Llavorsi
Een blik op de rivier en Fred hoopt dat dit niet dé rivier is. Maar helaas. Hier moeten ze zijn. "Dit is niet mooi, dit is fucking scary!" Voor de twee het bootje in stappen, wordt deze nog even gezegend met flesje champie. Ze nemen zelf ook nog even een slok. Dit moet goedkomen.

"Godverdomme, gloeiende-tyfus-hoerenbende." Ai. En dan te bedenken dat dit het rustigste stuk van de rivier is.

Nadat de boot is omgeruild voor een ander modelletje en voorzien van een gids, stappen de twee weer in. Maar dit betekent natuurlijk niet dat ze achterover kunnen leunen. "Ik heb het gevoel dat ik in een één of andere combat zit!" Gelukkig kunnen de twee bij aankomst in Puente de Gulleri weer aan de zuip. Hier is namelijk het festival Fallas in volle gang.

Fallas is een lokaal festival waarbij de langste dag wordt gevierd. De inwoners geloven dat deelname aan dit festival bijdraagt aan innerlijke reiniging. Daar zeggen onze BN'ers geen nee tegen! Maar dan gaat het helemaal mis.

Dag 2 - Puente de Gulleri
Nog duf van de medicijnen stapt Fred weer in de boot. Deze man is niet kapot te krijgen! Nog voor hij de volgende stop heeft gehaald schreeuwt hij: "Moedernatuur er is wel heel wat meer nodig om ons uit die boot te laten vallen!" En zo is het.

Dag 3 - Sort
In de kerk van Sort blijken de twee meer op elkaar te lijken dan je zou denken.

Dag 4 - Gerri de la Sal
Tussen Gerri de la Sal en de eindbestemming Pobla de Segur ligt Collegats Gorge. Zelfs Fred moet toegeven dat het hier prachtig is. De kloof ligt in een schitterend natuurgebied en er vliegen veel gieren. Gelukkig is Kim Feenstra hier niet bij: 


Fred: "Ik vind het moeilijk om te zeggen maar ik vond het best leuk vandaag."


Iets anders dan Spanje? Waarom jij naar Oeganda Wil! | Risky Rivers
Twee boefjes in een bootje? Risky Rivers #1.5 | Dave Roelvink en Kim Feenstra liever lui dan moe.


Risky Rivers maandag om 20.25 bij BNNVARA op NPO 3!