02-10

Waarom jij naar Oeganda wil! | Risky Rivers

Dat Oeganda niet bovenaan je top 3 lijstje staat snappen we. Maar wist je dat dat best zonde is?

Stiekem heeft Oeganda bijna alles. Van een legendarische rivier tot een immens meer, van sneeuwbergen tot jungle. Oeganda staat daarmee zelfs bekend als ‘de groene parel van Afrika’. Wist je niet he?

De Nijl en ‘t Victoriameer
Het meest bekende stukje Oeganda is de Nijl. Je weet wel, die van Cleopatra, witte jurken en een bloedhete woestijn. Maar dat is dus niet alles. De Witte Nijl stroomt vanaf het Victoriameer Oeganda binnen. Een meer van dik 70.000 m2 groot dat naast Oeganda grenst aan Tanzania en Kenia. Geen gezellig Loosdrechtse Plassen gevalletje, lokale autoriteiten schatten dat er per jaar zo’n 5.000 man overlijdt in dit meer. Wat ‘m vooral in het onvoorspelbare weer zit.

Van sneeuwbergen tot jungle
Dat je in eerste instantie niet denkt aan Oeganda als je een trip gaat boeken is niet gek. Het land heeft een behoorlijk gewelddadige geschiedenis achter de rug. Énnn Oeganda heeft geen kust. Maar verder is de Oegandese natuur práchtig! Je hebt er verder vrijwel alles, van savanne tot grote meren, sneeuwbergen en jungle.

Bizar dierenfeitje
Oeganda staat naast haar natuur ook bekend om de ontelbare diersoorten die daar leven. Maar wist je dat die in de jaren 70 bijna allemaal uitgeroeid waren? Dit kwam doordat de soldaten van dictator Idi Amin de dieren gebruikten voor hun schietoefeningen. En kreeg daarmee de bijnaam ‘De slachter van Afrika’. Fijne vent die Idi.

Risky Rivers - Oeganda

Meer Oeganda?
Maurice maakt voor 3 op Reis een trip door Oeganda. Hij kijkt zijn ogen uit bij een populaire zondagsdienst met zo'n 13.000 gelovigen en reist naar Lake Mburo.


Risky Rivers maandag 20.25 bij BNNVARA op NPO 3!