02-10

Risky Rivers #1.5 | Dave Roelvink en Kim Feenstra liever lui dan moe.

Twee boefjes in één bootje op de langste rivier van de wereld. Als dat maar goed gaat!

Grote golven, dodelijke dieren, rovers en als toetje een wormziekte. De perfecte combinatie voor een ontspannend boottochtje. Dave Roelvink en Kim Feenstra hebben er zin in! De modellen gaan de uitdaging aan om in Oeganda de Nijl-rivier te bedwingen. 

Dag 1 - Kigungu
De BN'ers zitten nog maar net met hun afgetrainde kontjes op de houten planken in de boot, of ze hebben al zin in bier. Zo. De toon is gezet. Binnen een half uur staan de twee dan ook weer aan wal om een biertje weg te tikken. Cheers. 
Niet lang nadat ze weer in het bootje zitten kopen ze een lokale visser om. Die met zijn motorboot de boot van de twee luxe poezen voortduwt. Zoals Kim zegt: "Kim blijft Kim en Dave blijft Dave. En als je die samen zet, zullen zij altijd voor de makkelijkste weg kiezen." 

Dag 2 - Kasenyi
De volgende bestemming past goed bij onze survivors. De bierfabriek: Nile Breweries! Zuipen tijdens Risky Rivers begint nu echt een traditie te worden. Dorstig starten ze met de rondleiding. 

Dag 3 - Bujagali
Met nog pijnlijke handjes van het peddelen stappen Kim en Dave in een raft. Het volgende stuk rivier bestaat uit rotsen, stroomversnellingen en metershoge golven. Voor dit gedeelte krijgen ze eerst les van een instructeur, hij zal dit deel van de reis ook met ze meevaren. Zijn laatste woorden: “Als je in zo'n grote golf belandt, kom je in een soort wasmachine. Als je een fout maakt, kan je gewond raken en misschien overlijden. Oké. Hou je vast!”

Na deze tocht kunnen ze geen peddel meer zien en ploffen neer om een, jawel, drankje te doen. Kim is zo moe dat ze haar angst voor vogels (tijdelijk) heeft overwonnen. 

Dag 4 - Murchison Falls - National Park 
Het laatste stuk van de reis is in het National Park Murchison Falls. De twee krijgen bij hoge uitzondering, de kans om met zijn tweeën in een bootje door dit gebied te varen. Een prachtig gebied met veel wilde dieren, maar ook waar vorig jaar een Nederlandse vrouw vermist is geraakt en nooit meer is teruggevonden. Oke. Zin in.

Kim Feenstra: "Ik ga nooit meer raften. Ik ga nooit meer peddelen. Maar ik ben wel heel blij dat ik dit heb gedaan!".


Risky Rivers maandag om 20.25 bij BNNVARA op NPO 3!