Minibenen en nierfalen | JZHMH

30:01
Gezien
2951
Bij aflevering Diecke & Yannick

Tim heeft geleerd dat nierfalen geen feestje is. En dat je met onvolgroeide ledenmaten prima bier kan tappen. Behalve als je Tim heet.

Tim Hofman ontmoet in Je Zal Het Maar Hebben doodnormale jongeren die iets bijzonders hebben. Deze week heeft ie geleerd dat nierfalen geen feestje is. En dat je met onvolgroeide ledenmaten prima bier kan tappen. Behalve als je Tim heet.

Yannick Woithon
Yannick Woithon (20) lijdt aan nierfalen. Toen hij acht jaar was kreeg hij een nier van zijn vader, maar die werd zes jaar later afgestoten door zijn lichaam. Daarom moet hij nu vier keer per week dialyseren. Maar dat heeft ook zijn voordelen, want na een nachtje doorhalen in de zuipkeet heeft hij nóóit een kater.(20) lijdt aan nierfalen. Toen hij acht jaar was kreeg hij een nier van zijn vader, maar die werd zes jaar later afgestoten door zijn lichaam. Daarom moet hij nu vier keer per week dialyseren. Maar dat heeft ook zijn voordelen, want na een nachtje doorhalen in de zuipkeet heeft hij nóóit een kater.

Diecke Demming 
Diecke Demming (26) is geboren zonder knieën, enkels, scheenbenen én linker-onderarm. Door haar onvolgroeide ledematen is ze aangewezen op beenprotheses en heeft ze altijd pijn. Maar dat houdt haar niet tegen! Ze is de achtergrondzangeres van de poprockband Jay Jones. 

Meer JZHMH: Je Zal Maar Tim in een scheerleader pakje zien

Meer JZHMH: Je Zal Maar Borderline of 't Moebius Syndroom Hebben!


Je Zal Het Maar Hebben, elke dinsdag 21:15 bij BNNVARA op NPO 3!