Marc van der Linden en Diederik Jekel over 'Road from hell' | De Gevaarlijkste Wegen

Bij aflevering Tadzjikistan

Tadzjikistan = bergen

En dat is heel fijn. Vooral als je al hoogtevrees hebt als je op een krant staat. Dit wordt het lievelingsuitje van Marc. Naast dat het erg hoog is loopt de weg ook nog eens langs Afghanistan. En ja, hier is de Taliban nog steeds actief. "Aan de ene kant wil je langzaam rijden door de gaten in het wegdek en aan de andere kant wil je snel rijden om niet geraakt te worden door een raket." Oké, de gordels kunnen weer vast!

Route
Gevaarlijkste Wegen afl3 - Routekaartje web

Wat moet ik weten van Tadzjikistan?
- Dat Tadzjikistan veel bergen heeft, weten we. Maar wist je dat Tadzjikistan voor de helft op een hoogte van meer dan 3000 meter ligt?
- Naast dat de Pamir Highway in Tadzjikistan de op één na gevaarlijkste weg ter wereld is, is het ook de op één na hoogste snelweg in de wereld. De route wordt ook wel het ‘Dak van de Wereld’ genoemd.
- In het National Museum of Antiquities in Doesjanbe ligt de Sleeping Buddha. Die is wel dertien meter lang. En daarmee is ’t één van de grootste Boeddha’s ter wereld! Selfies zijn toegestaan. 

Meer zien van Tadzjikistan?
Floortje reist voor 3 op Reis ook over de Pamir Highway! De meest beroemde, mooiste en hoogste wegen van heel Azië. Een tocht waar zij al heel lang naar uitkeek.De uitzending:
Eerste date
Hoe ruikt hij/zij? Wat is de openingszin? Valt het gesprek niet dood? Het zijn veel punten die je moet afvinken op je first-date-lijstje. Maar hoe denk jij over kleding? Is dat ook zo belangrijk? Diederik had wel iets héél bijzonders aan op zijn eerste date.

Op één na gevaarlijkste weg ter wereld
De uitzichten zijn als je favo insta filter zo mooi. Maar door de belachelijk smalle wegen met gaten en kliffen aan de zijkant, zitten de mannen met samengeknepen billetjes in de auto. 

Homeland
En nu sta je hier. Met uitzicht op Afghanistan. Tja. Dat is toch wel even een fotomomentje waard. Maar waar herkennen de mannen het uitzicht van? Juist.

De heupbewegingen van Marc
Na de seksplaylist van Marc, hebben de mannen het over andere heupbewegingen. Dansen ja. Of Marc kan gabberen? "Nee, dan val ik op mijn bek." Geen fraai gezicht.

Giertank
Wat ook geen fraai moment in het leven van Marc was, was de nieuwjaarsavond met Gordon. Nee, niet dat. Niet dat het volgende verhaal veel slechter is. "Na dit verhaal ben ik al mijn fans kwijt." Oordeel zelf.

Meer routes?
Hans Kazan en Brownie Dutch crossen door Montenegro!
Iets anders dan Tadzjikistan? Ga voor de tropische jungleroutes van Indonesië!


Kijk de afleveringen van De Gevaarlijkste Wegen Van De Wereld hier terug!