#IDEALE DATE | FIRST DATES

Bij serie First Dates

Naar de bios, het pretpark, de dierentuin of toch een drankje drinken. Wat is nou de ideale first date? Wij vroegen het en jullie kwamen met de meest creatieve, sportieve of romantische ideeën! Tip: sla dit op voor je eerstvolgende afspraakje!

5. Een beetje poolshoogte nemen

Muurklimmen! Misschien niet de meest voor de hand liggende keuze, maar wel lekker sportief! Zo ging ook Leidy Zijlstra een potje klauteren met haar date: "Ik heb eens een leuke date gehad. We gingen muurklimmen! Ik kon zijn lichaam gelijk goed zien, checken of hij sterk was en uithoudingsvermogen had. En dat al op de eerste date. Kijk eens aan!"

4. Uitwaaien op het strand

Samen een strandwandeling maken! Deze is voor de romanticus. Met warm of koud weer is dit een gezellig date. Je leert elkaar ontspannen kennen. En na het uitwaaien kan je samen bijkomen met een kop warme chocomelk, of een lekker koud biertje! Heb jij een leuke viervoeter? Dan kan die ook mee! Dat is toch heerlijk?

3. Een potje poolen

Een balletje stoten met je date in het poolcentrum! Volgens Elsemiek Brunott is het dé ideale manier om elkaar te leren kennen: "Een poolcentrum is de beste plek voor een eerste date. Je kunt praten, een potje poolen en een drankje doen. Daarnaast zie je meteen of iemand tegen zijn/haar verlies kan!"

Over een potje poolen gesproken… Mandy Luciano Félice leerde haar vriendje kennen in een poolcentrum: "Ik ken mijn vriend van het poolcentrum. Ik werkte daar en hij kwam poolen met zijn date."

2. Aapjes kijken met je date

Zeg nou zelf... er is toch geen betere plek om je date te leren kennen dan tussen de wilde dieren? Bovendien heb je hier altijd wat om over te praten. Als je even geen gesprekstof meer hebt, kan je het hebben over het achterste van een olifant. Tevens kan je dan gelijk vaststellen hoeveel panda- of tijgerpunten de ander heeft. Ideaal, toch?

1. Een drankje doen

Natuurlijk staat op plek 1: iets drinken in een bar of café! Niet het meest originele dat je kan doen op je eerste date, maar toch een favoriet van velen. Alleen denkt Jan Friso Pries daar heel anders over: "Een terrasje pakken is leuk, totdat ze niet tegen een drankje kan en de boel onderkotst. Een terrasje pakken is dus geen optie, tenzij ze een Fristi bestelt."

John Hijnen slaat het liefste het drankje over en neemt zijn date gelijk mee naar de patatzaak: "Zo weet je direct of hij/zij van frikandellen houdt en dus de ideale partner is."

Meer van dit soort lijstjes? Hierzo!

MEEST #LIEF | First Dates

Meest #awkward-dates | First Dates

De 12 beste openingszinnen | First Dates

Top 5 meest awkward dates

#AFKNAPPERS | First Dates


Kijk First Dates NL, elke werkdag om 19:25 op NPO 3!