• Kort
 • Programma's
 • Film & serie
 • 3LAB
 • Brandpunt+
 • Spuiten & Slikken
 • Sites
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA

  Film & Serie

  Nieuwe Series In Juni

  • Bingewatch
  • Serie
  • Toplijst

  Nieuwe maand, nieuwe series! De zomer is traditiegetrouw niet bepaald de tijd van het jaar als het op nieuwe titels aankomt, maar gelukkig heb ik er toch weer een paar voor je op een rijtje kunnen zetten.


  Alex Rider

  Alex Rider (Amazon, 4 juni)

  Gebaseerd op de populaire, gelijknamige spionagethrillers van Anthony Horowitz. Alex Rider is een soort James Bond zonder baardgroei. Te jong om auto te rijden, maar oud genoeg om te worden opgeleid tot dodelijk effectieve MI6-agent. Alex Rider is er waarschijnlijk één voor de wat jongere binger, maar je kunt als oudere broer of zus volgens mij prima over hun schouder meekijken.

  Trailer  WHite House Farm

  White House Farm (NPO Plus, 5 juni)

  Niks zo lekkers als een waargebeurd verhaal. Al is dit misschien niet het meest gezellige waargebeurde verhaal ooit. In de nacht van 6 op 7 augustus 1985 vindt op een boerderij een reeks moorden plaats. Terwijl de nabestaanden worden overmand door verdriet, gaat de politie op onderzoek uit. In eerste instantie lijkt het een uitgemaakte zaak, maar agent Stan Jones heeft zo zijn twijfels. In deze familie is namelijk niets wat het lijkt. Heb je geen NPO Plus? Niks aan de hand! White House Farm zie je vanaf 22 juni ook op NPO2.

  Trailer


  Dear

  Dear... (Apple TV+, 5 juni)

  Persoonlijke verhalen van 'iconen' en de mensen die ze inspireren. Ik koester zelf veel liefde voor Stevie Wonder en Spike Lee, maar moest bij het zien van de trailer toch een beetje overgeven. Amerikaanser dan dit gaat het niet worden. Vijf minuten Dear... en je hebt waarschijnlijk geen glazuur op je tanden meer over. All You Need Is Love is er niks bij. Het neigt ook naar schaamteloze eigenpijperij, dus wellicht zit het plezier van het kijken hem bij deze vooral in de heerlijke plaatsvervangende schaamte die zich van de kijker meester maakt.

  Trailer


  El Presidente

  El Presidente (Amazon, 5 juni)

  Het is inmiddels alweer een aantal jaar geleden dat Sepp Blatter en Michel Platini geroyeerd werden door de FIFA en UEFA, omdat ze het niet zo nauw namen met de regels. Onder hun bewind groeide beide voetbalorganisaties uit tot instanties die bekend stonden om fraude, omkoping en andere schimmige zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Hoe de val van de twee precies tot stand kwam zie je in een nieuwe serie van Amazon die nog het meeste weg heeft van een Zuid-Amerikaanse telenovela on steroids.

  Trailer


  I May Destroy You

  I May Destroy You (BBC/HBO, 8 juni)

  I May Destroy You is - na Chewing Gum - alweer de tweede serie uit de koker van Michaela Coel en ook deze keer heeft ze de hoofdrol aan zichzelf gegeven. Gelijk heeft ze. Was Chewing Gum nog om te gniffelen, in I May Destroy You staan er serieuzere zaken op het programma. Na een mooi stukje online content bevindt Arabella zich opeens in de spotlichten met een boekdeal, haar eigen agent en een shitload aan mensen die wat van haar willen. Klinkt allemaal fantastisch, maar na seksueel misbruikt te zijn tijdens een avondje stappen, zou Arabella het liefst stilletjes in een hoekje kruipen.

  Trailer

  Reality Z

  Reality Z (Netflix, 10 juni)

  Rio de Janeiro wordt geteisterd door een zombie-apocalyps en de enige veilige haven is een televisiestudio waar op dat moment een realityshow wordt opgenomen. Tsja, wat moet je er van zeggen? Geen idee wie hier - al dan niet smachtend - op zit te wachten. Als je dan toch zin hebt in een Braziliaanse Netflix Original, dan zou ik gewoon lekker aan 3% beginnen. Maar goed, ieder z'n ding.

  Trailer


  Crossing Swords

  Crossing Swords (Hulu, 12 juni)

  Crossing Swords is een volwassen stop-motion-serie van de makers van Robot Chicken. Het is even grof, even ongecensureerd en even grappig. Althans, dat hoop ik. Iets met een jonge schildknaap die voor een koninklijke familie gaat werken en eenmaal in het paleis aanschouwt wat een losgeslagen zwijnen het wel niet zijn.

  Trailer  The Woods

  W Głębi Lasu a.k.a. The Woods (Netflix, 12 juni)

  Ze krijgen daar bij Netflix maar geen genoeg van de misdaadverhalen van Harlan Coben. Na Safe en The Stranger is het nu namelijk tijd voor een verfilming van The Woods. De verhalen van Coben zijn ingenieuze puzzels die vaak net iets te soepeltjes in elkaar vallen. Dit keer gaan een man op zoek naar zijn zusje die vijfentwintig jaar eerder vermist is geraakt in een oud spookbos. Pak je Google Translate er maar bij, want deze nieuwste van Netflix doet alles in het Pools. Is weer eens wat anders.

  Trailer


  The Head

  The Head (HBO, 12 juni)

  Als een serie zich grotendeels in de sneeuw afspeelt, dan weet je op voorhand eigenlijk al dat er waarschijnlijk ook een mysterieuze moord gepleegd zal worden. Dat zijn nou eenmaal de regels van het serie schrijven. Blijkbaar. In een mobiel laboratorium op de Zuid Pool worden een aantal gruwelijke moorden gepleegd en het is aan een stel wetenschappers om uit te vinden wie (van hen) de dader is. Cluedo op z'n allerbest, zeg maar.

  Trailer  The Other One

  The Other One (BBC, 12 juni)

  Nadat haar vader dood is neergevallen, ontdekt Catherine dat die ouwe smiecht er nog een heel schaduwgezin op nahield. Mannen. Varkens. Allemaal. Ze hoeft niet heel veel moeite te doen om de naam van haar newly found halfzus te onthouden, want die heet ook Catherine. Hun vader wou het zichzelf schijnbaar niet al te ingewikkeld maken. De twee zijn tegenpolen van elkaar, maar proberen er toch maar het beste van te maken.

  Trailer


  Helter Skelter

  Helter Skelter (Epix, 14 juni)

  Charles Manson. Hij stond aan het hoofd van één van de meest beruchte sektes uit de Amerikaanse geschiedenis. De man die zich op nogal zieke wijze liet inspireren door het werk van de Beatles vreesde niet alleen een op handen zijnde rassen- en atoomoorlog, hij was ook verantwoordelijk voor de moord waar Quentin Tarantino zijn Once Upon A Time... In Hollywood op baseerde. In deze docureeks geeft Epix ons een tour door het zieke brein van een mislukte singer-songwriter gone completely psycho.

  Trailer


  Love Victor

  Love, Victor (Hulu, 19 juni)

  Love, Victor is een beetje de serieversie van de film Love, Simon. Victor - een jonge homo die het in de kast zo langzamerhand wel gezien heeft - moet zijn plek zien te vinden in een nieuwe stad, op een nieuwe school en omringt door klasgenoten waarvan hij niet weet hoe die op een coming-out zouden reageren. Een hoop onzekerheden dus en dat is waar onzekere tieners over het algemeen vrij slecht op gaan.

  Trailer


  Perry Mason

  Perry Mason (HBO, 21 juni)

  HBO beleeft met series als I Know This Much Is True, The Plot Against America en The Outsider tot dusver een zeer geslaagd 2020 en met Perry Mason zouden ze best wel eens wéér een homerun kunnen slaan. De Perry Mason detectiveboeken van Erle Stanley Gardner zijn al vaker omgebouwd tot film of serie, maar HBO's versie lijkt die - op basis van deze trailer - allemaal te overschaduwen. Een stemmige, ietwat deprimerende detective zoals alleen de jongens van HBO ze kunnen maken. Voor mij dé te kijken serie van deze maand.

  Trailer


  I'll Be Gone In The Dark

  I'll Be Gone In The Dark (HBO, 28 juni)

  Sinds Netflix met Making A Murderer kwam is de true crime docu de 'little black dress' van de series geworden, iedere zender wil er minstens één in z'n kast hebben hangen. Het liefst zelfs twee. In I'll Be Gone In The Dark gebruikt true crime fetisjist Michelle McNamara al haar vrije uurtjes om de daden van de Golden State Killer beter in kaart te brengen. Mede dankzij haar onaflatende doorzettingsvermogen kregen de autoriteiten een steeds beter beeld van de man die tussen 1974 en 1986 meerdere plekken in Californië onveilig maakte.

  Trailer


  En terug van weggeweest:

   1 juni: Rita TV2 (seizoen 5)

   2 juni: Dirty John USA Network (seizoen 2)

   5 juni: Queer Eye Netflix (seizoen 5)
                13 Reasons Why Netflix (seizoen 4)

   8 juni: LA's Finest Spectrum (seizoen 2)

  10 juni: Vera NPO 1 (seizoen 9)

  12 juni: F Is For Family Netflix (seizoen 4)
                 Killing Eve NPO Plus (seizoen 3)

  14 juni: Marcella Netflix (seizoen 3)
                 Killing Eve NPO3 (seizoen 3)

  15 juni: Shetland NPO2 (seizoen 4)
                 Shetland NPO Plus (seizoen 3 - 5)      

  17 juni: Mr Iglesias Netflix (seizoen 2) 

  18 juni: The Order Netflix (seizoen 2)

  19 juni: The Politician Netflix (seizoen 2)
                 Rebecka Martinsson NPO3 (seizoen 2)

  21 juni: The Chi Showtime (seizoen 3)
                 Yellow Stone Paramount Network (seizoen 3)
                 NOS4A2 AMC (seizoen 2)

  24 juni: Greenleaf OWN (seizoen 5)

  25 juni: Search Party HBO Max (seizoen 3)
                 Doom Patrol DC Universe (seizoen 2)
                 The Twilight Zone CBS (seizoen 2)

  26 juni: Dark Netflix (seizoen 3)
                 Silent Witness NPO Plus (seizoen 22)

  28 juni: Papadag NPO3/NPO Plus (seizoen 2)
  Bingewatch dank je aan Jochgem van der Mel
  De manische seriekijker

  Tijdens de levensbedreigende mannengriepgolf van 2007 keek Jochgem op zijn laatste krachten alle seizoenen van The Sopranos. Als het dan toch zijn tijd was om te gaan, dan niet voordat hij één van de beste series ooit keek. Manisch seriekijken bleek het juiste medicijn en de overlever nam zich voor om voortaan alles te kijken wat los en vast zit en dit te delen met de wereld. Dat doet hij vanaf nu ook hier op npo3.nl en funx.nl. Leuk!

  Nieuwste blogs

  Nieuwe Series In Juli

  • Serie
  • Toplijst

  Dispatches From Elsewhere: vervreemdende zoektoch naar jezelf

  • Serie
  • Dispatches From Elsewhere
  • 7+/10

  Home Before Dark: een semi-waargebeurd verhaal met Spielberg-achtige trekjes

  • Serie
  • Home Before Dark
  • 7+/10

  The Last Dance: de beste sportdocumentaire ooit

  • Serie
  • The Last Dance
  • 9/10