• Kort
 • Programma's
 • Film & serie
 • 3LAB
 • Brandpunt+
 • Spuiten & Slikken
 • Sites
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA
  • 101Barz
  • 3 op Reis
  • 3LAB
  • BEAM
  • NOS op 3
  • PowNed
  • BNNVARA

  Film & Serie

  Nieuwe Series In Oktober

  • Bingewatch
  • Serie
  • Toplijst

  Als de pepernoten weer in de schappen verschijnen, dan weet je dat het leven zich langzaam weer naar binnen verplaatst. Geen probleem, want de komende maanden is daar genoeg te doen. Kijk maar.

  Almost Family

  Almost Family (Fox, 2 oktober)

  Dat je als regisseur het nieuws zit te kijken en denkt: hé, die fertiliteitsarts die stiekem allemaal vrouwen heeft lopen bevruchten met zijn eigen zaad, daar zit wel een lekker serietje in. Misschien iets met drie vrouwen die er via een DNA-test achter komen dat ze zussen zijn, ofzo. Laat ik dat idee gewoon eens pitchen bij FOX. Nee heb je, ja kun je krijgen. Het werd een ja en nu zitten wij ermee opgezadeld. Lekker dan.

  Trailer

  Catherine The Great

  Catherine The Great (Sky Atlantic/HBO, 3 oktober)

  De serie die The Crown en Victoria - waar ik overigens heel veel liefde voor koester - in één klap tot een bouquetromannetjes gaat degraderen. Denk ik. Helen Mirren is Catharina de Grote en deze rücksichtloze tsarina hield niet van half werk. Ze boetseerde Rusland eigenhandig tot één van de machtigste rijken in de wereld.

  Trailer


  Raising Dion

  Raising Dion (Netflix, 4 oktober)

  In je eentje een kind opvoeden is al pittig en het wordt er allemaal niet makkelijker op als hij ook nog eens blijkt te beschikken over een hele verzameling super powers die hij nauwelijks onder controle heeft. Ga maar eens zeggen dat hij zijn spruitjes op moet eten, terwijl de bliksemschichten ongecontroleerd uit zijn vingertoppen schieten.

  Trailer


  Those Who Kill (NPO Start Plus, 4 oktober)

  Wat hebben de zus van Dexter, Sarah Lund en Carrie uit Homeland met elkaar gemeen? Precies, ze zijn alle drie niet de meest emotioneel stabiele persoonlijkheden die je ooit hebt gezien. Met detective Katrine Jensen (niet de zus van Robert) kan er nog een naam aan dit illustere rijtje worden toegevoegd. Tussen het dealen met persoonlijke issues door lost ze links en rechts ook nog wat moorden op. Een beproefde formule en ook voor het Deense Those Who Kill werkt ie meer dan prima.

  Trailer

  Stanley H (NPO Start Plus, 5 oktober)

  Door die huishoudende Mocro Maffia zou je bijna vergeten dat Amsterdam sowieso een rijke geschiedenis heeft als het op onverschrokken onderwereldfiguren aankomt. Eerder dit jaar konden we dat al zien in Judas en nu is de bankovervaller en ontsnappingskoning Stanley Hillis aan de beurt. Er was geen gevangenis die Hillis binnen kon houden en eenmaal buiten groeide hij uit tot één van CEO's van de Nederlandse XTC-handel. Het hele seizoen is vanaf 5 oktober te zien op NPO Start Plus en voor de onthaasters onder jullie is er vanaf 13 oktober wekelijks een aflevering op NPO3.

  Trailer
  Batwoman

  Batwoman (The CW, 6 oktober)

  Katherine Kane heeft bakken met geld en ziet iedere avond op het acht uur journaal hoe Batman met zijn ingenieuze gadgets Gotham nu weer van de ondergang heeft gered. Naarstig op zoek naar een leuke hobby - en geïnspireerd door de meester zelf - besluit ook zij haar fortuin en lenigheid in te zette voor de goede zaak.

  Trailer


  Nancy Drew

  Nancy Drew (The CW, 9 oktober)

  Het was de bedoeling dat de 18-jarige Nancy tijdens haar eerste jaar college op haar knieën van red cup party naar red cup party zou kruipen, maar een familietragedie gooit roet in het eten. Helaas, geen losbandige studentenfeestjes voor Nancy. Saai wordt dat extra jaartje in haar geboortedorp Horseshoe Bay allerminst, want er is iemand vermoord en voordat Nancy het weet zit ze tot haar enkels in de ellende. Ook leerzaam.

  Trailer

  Are You Afraid Of The Dark

  Are You Afraid Of The Dark? (Nickelodeon, 11 oktober)

  Hartstikke leuk, bij een knisperend kampvuur enge verhalen uit je duim zuigen over een rondreizend horrorcircus, maar minder leuk als datzelfde circus opeens jouw vredige stadje binnen komt rollen en je moet vrezen voor je leven.

  Trailer  Treadstone

  Treadstone (USA Network, 15 oktober)

  Weet je nog dat een vergeetachtige Matt Damon buiten bewustzijn uit het water werd gevist en dat hij er op nogal hardhandige wijze achter moest komen dat hij een getrainde moordmachine voor een geheime afdeling van de Amerikaanse Inlichtingendienst - Treadstone 71 - was? Ja? Nou, deze serie is het vervolg op al die Jason Bournefilms die sinds 2002 in de bioscoop te zien zijn geweest. Matt Damon moet je er alleen zelf even bij bedenken, want die schittert in de versie van USA Network in afwezigheid.

  Trailer

  Limetown

  Limetown (Facebook Watch, 16 oktober)

  Zelf had ik na het succes van The Sinner mijn acteercarrière direct aan de wilgen gehangen - want ga dat nog maar eens overtreffen - maar Jessica Biel is niet vies van een goeie uitdaging. In Limetown - een verfilming van de populaire gelijknamige podcast - speelt zij een nieuwsgierige radiojournalist die er achter probeert te komen wat er is gebeurd met driehonderd mensen die van de ene op de andere dag zijn verdwenen uit een neurowetenschappelijk researchinstituut. Oooeeeeeehhhhh, spannend! Na Sorry For Your Loss opnieuw een Facebookserie met potentie.

  Trailer
  A Confession

  A Confession (NPO Start Plus, 18 oktober)

  Martin Freeman. Hij was de ideale sidekick in Sherlock, de perfecte loser in Fargo, de gehate bad guy in Startup en nu gaat hij voor ITV zes afleveringen lang met zijn politiebadge in de rondte zwaaien. In een typisch Britse detective lapt hij - in een poging een gewetenloze moordenaar in te rekenen - alle regels aan zijn laars. Zo zien we het 't liefst. Toch? Ik wel in ieder geval.

  Trailer

  Looking For Alaska

  Looking For Alaska (Hulu, 18 oktober)

  Zul je altijd zien, heb je eindelijk een meisje gevonden waar jij en je gierende hormonen hopeloos verliefd op kunnen worden, is ze opeens van de aardbodem verdwenen. Miles gaat met zijn kostschoolbuddies op onderzoek uit, maar krijgt niet de antwoorden waar hij op gehoopt had.

  Trailer


  Modern Love

  Modern Love (Amazon, 18 oktober)

  Modern Love gaat over liefde in al haar vormen. Het gaat over liefde vinden, het verliezen en alles daar tussenin. Misschien wel een nieuwe This Is Us, misschien wel een pathetische tranentrekker waarvan het glazuur van je tanden spat. Aan de cast zal het in ieder geval niet liggen.

  Trailer


  Living With Yourself

  Living With Yourself (Netflix, 18 oktober)

  Na een dagje in een spa voelt de ietwat neerslachtig ingestelde Miles zich als herboren. Sterker nog, hij ís herboren. Op de één of andere manier is er uit een parallel universum een verbeterde versie van hemzelf opgedoken en die loopt nu goeie sier te maken bij zijn vrouw. Gecockblocked worden door je eigen alter-ego, als dat niet de ultieme nachtmerrie is, dan weet ik het ook niet meer.

  Trailer

  Harkum (NPO3, 20 oktober)

  Pak die incontinentieluier er maar bij, want er gaat in de broek gezeken worden van het lachen. Wanneer de burgemeester van het dorpje Harkum ontdekt dat er met gemeentegelden is gespeculeerd op de beurs, schieten de rode vlekken met in de nek. Het geld lijkt verdwenen. Dan blijkt dat er met het gespeculeerde geld 700 miljoen winst is behaald voor de gemeente. Insert geld gooi gifje hier!

  Trailer


  Watchmen

  Watchmen (HBO, 20 oktober)

  Superhelden en series zijn tot dusver nog niet een heel erg goed huwelijk gebleken. Vind ik dan. Tuurlijk, de eerste seizoenen van Daredevil en Jessica Jones waren best okay en Legion en The Boys waagden een geslaagde poging om de pure middelmaat te ontstijgen, maar dan heb je het wel zo'n beetje gehad. Hoogtijd dat iemand de erfenis van Marvel, DC en consorten weer eens de shine geeft die het verdient. HBO bijvoorbeeld. Met Watchmen lijken ze in ieder geval een titel in handen te hebben die dat zou moeten kunnen.

  Trailer
  Daybreak

  Daybreak (Netflix, 24 oktober)

  Een soort kruising tussen The Walking Dead, Mad Max en je favoriete tienerserie. Daybreak is wat je krijgt als die video van Dr. Dre en Tupac tien afleveringen zou duren. Dat vat het volgens mij wel zo'n beetje samen. Lekker kort en bondig, weet je wel.

  Trailer  Mrs. Fletcher

  Mrs. Fletcher (HBO, 27 oktober)

  Een gescheiden moeder krijgt na het uit huis gaan van haar enige zoon een klap met de hamer van het empty nest syndroom. Wat ga je met je avonden doen als je niet om zes uur klaar moet staan met de gebakken krieltjes? Je eindelijk eens verdiepen in die wondere wereld van internet porno, bijvoorbeeld, of lekker day drinken totdat je kwijlend op je bank in slaap valt. Kan allemaal.

  Trailer


  En terug van weggeweest...

   1 oktober: Sorry For Your Loss Facebook Watch (seizoen 2)

   2 oktober: Seal Team CBS (seizoen 3)
                        S.W.A.T. CBS (seizoen 3)

   4 oktober: Goliath Amazon (seizoen 3)
                        Rotten Netflix (seizoen 2)
                        Big Mouth Netflix (seizoen 3)
                        Into The Dark Hulu (seizoen 2)
                        The Blacklist NBC (seizoen 7)

   6 oktober: Supergirl The CW (seizoen 5)
                        The Walking Dead AMC (seizoen 10)
                        Get Shorty EPIX (seizoen 3)
                        Mr Robot USA Network (seizoen 4)
                        Madam Secretary CBS (seizoen 6)

   7 oktober: All American The CW (seizoen 2)
                        Black Lightning The CW (seizoen 3)

   8 oktober: The Flash The CW (seizoen 6)

   9 oktober: Riverdale The CW (seizoen 4)

  10 oktober: Supernatural The CW (seizoen 15)
                         Legacies The CW (seizoen 2)

  11 oktober: Insatiable Netflix (seizoen 2)
                         Plan Coeur Netflix (seizoen 2)
                         Haunted Netflix (seizoen 2)
                         Charmed The CW (seizoen 2)
                         Dynasty The CW (seizoen 3)

  12 oktober: Below The Surface NPO3 (seizoen 2)

  13 oktober: Zondag met Lubach NPO3 (seizoen 10)

  14 oktober: Het Geheime Dagboek Van Hendrik Groen NPO1 (seizoen 2)

  15 oktober: Arrow The CW (seizoen 8)
                        The Purge USA Network (seizoen 2)

  16 oktober: Impulse YouTube Premium (seizoen 2)
                         In The Long Run Sky1 (seizoen 2)

  17 oktober: Meisje Van Plezier Videoland (seizoen 2)

  18 oktober: La Casa De Flores Netflix (seizoen 2)
                         Baby Netflix (seizoen 2)

  23 oktober: Castle Rock Hulu (seizoen 2)

  25 oktober: BoJack Horseman Netflix (seizoen 6)
                         The Kominsky Method Netflix (seizoen 2)
                         Carter Bravo (seizoen 2)
                         Shetland NPO Start Plus (seizoen 4)

  27 oktober: Silicon Valley HBO (seizoen 6)  Bingewatch dank je aan Jochgem van der Mel
  De manische seriekijker

  Tijdens de levensbedreigende mannengriepgolf van 2007 keek Jochgem op zijn laatste krachten alle seizoenen van The Sopranos. Als het dan toch zijn tijd was om te gaan, dan niet voordat hij één van de beste series ooit keek. Manisch seriekijken bleek het juiste medicijn en de overlever nam zich voor om voortaan alles te kijken wat los en vast zit en dit te delen met de wereld. Dat doet hij vanaf nu ook hier op npo3.nl en funx.nl. Leuk!

  Nieuwste blogs

  Nieuwe Series In Juli

  • Serie
  • Toplijst

  Dispatches From Elsewhere: vervreemdende zoektoch naar jezelf

  • Serie
  • Dispatches From Elsewhere
  • 7+/10

  Home Before Dark: een semi-waargebeurd verhaal met Spielberg-achtige trekjes

  • Serie
  • Home Before Dark
  • 7+/10

  The Last Dance: de beste sportdocumentaire ooit

  • Serie
  • The Last Dance
  • 9/10