23-11

#3 Amsterdam | Dagboek van een sekswerker

Elke week geeft sekswerker Nayra je een kijkje in haar leven. Zij werkt op de Wallen en dit is haar verhaal.

Vurige hoeren met karakter
Ik kan me de wijk waar wij in een apart hotel verbleven, niet goed meer herinneren. Ik weet nog wel dat het niet in het centrum lag. Evengoed zie ik vlak in de buurt een aantal ramen met meisjes, op klaarlichte dag en in een gewone straat met veel alledaags verkeer. Het is zomer en het is mooi weer (zoals dat gewoon is in Amsterdam in deze tijd van het jaar). Er zijn in die tijd nog geen open grenzen en de ‘meisjes’ achter de ramen waren anders dan nu. Ze zijn Nederlands, Iers, Scandinavisch. Of ze komen uit Oost-Europa. Ze zijn groot en stevig, indrukwekkend. Goede, vurige hoeren met karakter.

Half ontklede lichamen
Er zijn maar vier of vijf ramen, maar ik houd ze goed in de gaten als we erlangs lopen. De meisjes negeren ons volkomen en daar maakte ik gebruik van door extra goed te letten op alle details. Ik ben aangenaam getroffen door de natuurlijke en kalme manier waarop ze hun pikante, half ontklede lichamen laten zien, zonder enige schaamte. Als ik de straat eenmaal uit ben, wil ik weer terug om meer te zien. Nog meer. Mijn verlangen om de Wallen te leren kennen verdriedubbeld, mijn opwinding barst zowat uit zijn voegen.  We besluiten diezelfde nacht nog te gaan, rond een uur of elf, als het goed donker is.

Loerend op het aas
Hoe dichter we bij de Wallen komen, hoe meer mannen we zien lopen. Mannen alleen, met zijn tweeën, met zijn vieren en in groepen. Een oneindige stroom aan mannen met de houding die ik zo goed ken. Een houding die hoort bij de ‘jacht’. Loerend op het aas.

Filemon op de Wallen afl 3

Fantastische wijven

Nederland
Ik vind de Nederlanders heel vooruitstrevend en ver ontwikkeld zoals ze prostitutie vrijelijk, legaal, zonder probleem of gevaar laten zien. Ik bedenk hoe vrij en rustig deze vrouwen zich moeten voelen, omdat ze werken zonder vervolging, pesterijen, arrestatie door de politie, sociaal of machistisch geweld… al die dingen waar wij tijdens ons werk in Spanje zo aan gewend zijn geraakt. Dit lijkt ons ideaal.

De Wallen
In haar volgende blog vertelt Nayra over de tijd dat zij begon als sekswerker achter het raam.

Je leest het volgende week!

Meer van Nayra? Lees hier haar tweede blog!

Dagboek sekswerker


Filemon op de Wallen donderdag 21:00 bij BNNVARA op NPO3!