23-11

#2 Mijn eerste contact | Dagboek van een sekswerker

Elke week geeft sekswerker Nayra je een kijkje in haar leven. Zij werkt op de Wallen en dit is haar verhaal.

Het is 1989 en ik ben 20 jaar. Samen met een van mijn beste vriendinnen besluit ik naar Amsterdam te gaan. Zij heeft Engels geleerd en wil dit in de praktijk oefenen. Het was de eerste keer dat we buiten Spanje komen. Ik leg al mijn vertrouwen in haar, omdat ik alleen maar Spaans spreek.

Werkplekken
Hoewel ik als ‘meisje van plezier’ al zo’n vijf, zes jaar door heel Spanje werk, zowel op het vasteland als op de Balearen en de Canarische eilanden, ben ik onder de indruk van Amsterdam. Er zijn nog maar weinig dingen in de prostitutie die me verbazen. Ik heb gewerkt op de meest verscholen en meest van enige menselijkheid verstoken plekken: op straat, op afgelegen industrieterreinen, langs de snelweg, op parkeerplaatsen, in parken, het bos, openbare toiletten, sauna’s, ergens in een weiland, op braakliggend terrein, langs voetbalvelden, op begraafplaatsen, in pornobioscopen, discotheken, cafés, hotels en particuliere woningen, inclusief het mijne… Ik heb alle decors al voorbij zien komen. Ik heb mijn lichaam al verhuurd op de meest afgelegen en verstopte plekken van Spanje.

Mijn roeping
Ik ben op mijn 15de van huis weggegaan om mijn beroep zonder gedoe uit te kunnen oefenen, zodat ik mijn kleine familie, vrienden en buren niet lastig hoef te vallen. Onafhankelijk, zelfvoorzienend en autonoom (als ‘zzp-er’). Een losbandige, liberale losbol, maar vooral… vooral: met maar heel weinig schaamte of terughoudendheid. Van jongs af aan heb ik seks als iets heel natuurlijks gezien, iets dierlijks. Dat hoort bij mijn persoon. Helemaal. Het is een roeping. Aangeboren. 

Amsterdam
Hoewel ik dus alles al heb gezien, ben ik door Amsterdam overdonderd. Misschien komt het wel doordat mijn vriendin en ik besluiten om eerst een paar van die beroemde coffeeshops uit te proberen. Voordat we naar de Wallen gaan. We komen vers uit Spanje, waar we uit de absolute illegaliteit kwamen. Prostitutie is daar maar zeer beperkt toegestaan, op daartoe aangewezen plekken. Marihuana en hasj zijn al helemaal niet legaal, ook niet voor privégebruik thuis. Gewoon helemaal niet dus. 


Paradijs
Dit is voor ons het paradijs. We vergelijken ons gevoel met dat van een moslim die in Mekka aan komt. Een Jood die de Klaagmuur bereikt, Rooms-Katholieken die het wonder van Fátima opzoeken of de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela voltooien. Amsterdam stort zich over ons uit als wijwater…

Vurige hoeren met karakter
In haar volgende blog vertelt Nayra over de meisjes op de Wallen, haar verwondering en verlangen.

Je leest het volgende week!

Meer van Nayra? Lees hier haar eerste blog!

Dagboek sekswerker


Filemon op de Wallen donderdag 21:00 bij BNNVARA op NPO3!