Seizoenen

Tabaksindustrie

Tabaksindustrie

Over de tabaksindustrie, sjoemelsigaretten en de falende Europese test om gifstoffen in sigaretten te meten. Verder: Klets hem d'r in!, een vergeetachtige premier en een goed gesprek met de kerk.

Huawei & 5G

Huawei & 5G

Huawei wil het Nederlandse 5G-netwerk gaan bouwen, maar niet iedereen wil met ze in zee en daar zijn goede redenen voor. Verder: VVD-steunposter, themamaanden en de hond die Al-Baghdadi vond.

Lerarentekort

Lerarentekort

Er is een groot lerarentekort, maar gelukkig is dat 'topprioriteit' voor Mark Rutte. Verder: 'order, order! van John Bercow, Jesse Klaver in Ethiopië en een nieuwe Rugstreeppad en zandhagedis.

NPO, Nations League en een ode aan 2018

NPO, Nations League en een ode aan 2018

Arjen legt uit waarom het huidige systeem van de Nederlandse Publieke Omroep moet veranderen. En: burgemeester was ambtsketen kwijt, hoe werkt de Nations League, en een ode aan 2018 mét speciale gast.

Rekeningrijden, Italië en de Geldmaat

Rekeningrijden, Italië en de Geldmaat

De VVD, en dus de regering, wil niks weten van een spitsheffing als oplossing voor toenemende files de komende jaren. Verder: Italië en Jeroen Dijsselbloem, de nieuwe Geldmaat en de Pietendiscussie.

Kernenergie, Jair Bolsonaro en dierennieuws

Kernenergie, Jair Bolsonaro en dierennieuws

Er is een manier om energie op te wekken zonder CO2-uitstoot: de kernreactor. Maar dan moet het eerst de taboesfeer uit. Verder: dierennieuws en Jair Bolsonaro, de president van Brazilië.

Bye bye Facebook

Bye bye Facebook

Het is tijd om te stoppen met Facebook want het bedrijf is al lang niet meer te vertrouwen. Wij geven een voorzetje.

Rashonden

Rashonden

Veel rashonden hebben last van hun ras en de daarbij horende gebreken. Want deze hondenrassen zijn niet ontstaan door evolutie, maar door de mens.

China

China

De president van China, Xi Jinping, wordt gezien als de nieuwe wereldleider. Maar wie is deze man? Hij blijft levenslang president en werkt aan een sociaal kredietsysteem waarbij alles van iedereen...

Zwarte Piet

Zwarte Piet

In deze laatste aflevering van 2017 besluit Arjen dat de Zwarte Pietendiscussie uit de hand loopt. In de hoop daar een einde aan te maken, doet hij iets heel heftigs: de discussie wordt gereset.

Nepnieuwslawine

Nepnieuwslawine

Volgens de minister van Binnenlandse Zaken is er een serieuze dreiging voor onze democratie door nepnieuws uit Rusland. Arjen zoekt het tot in de puntjes uit.

Kledingindustrie

Kledingindustrie

Wie maakt onze kleding? Ook duurdere merken blijken kledingmakers in Bangladesh of Myanmar uit te buiten, maar geen enkel merk lijkt garantie te kunnen geven dat er geen kinderarbeid aan te pas is ...

Klimaatverandering

Klimaatverandering

Klimaatverandering is een echt probleem, maar de grote partijen in de komende kabinetsformatie lijken hier weinig aandacht aan te geven.

Airbnb

Airbnb

Het bedrijf Airbnb maakt onderdeel uit van de deeleconomie en klinkt veelbelovend, maar er kleven ook flink wat nadelen aan.

Turkije

Turkije

Nederland heeft ruzie met Turkije door de lange arm van Erdogan. Arjen legt aan de hand van vijf vingers uit hoe die arm zo lang is geworden.

Ouderen

Ouderen

De pensioenleeftijd is weer gestegen en niet iedereen is het daar mee eens. Arjen zet de AOWeetjes op een rij.

Saoedi-Arabië

Saoedi-Arabië

Saoedi-Arabië lijkt in de media een goede vriend van Nederland, maar als we de praktijk beter bekijken blijkt er toch meer aan de hand.

Vaccineren

Vaccineren

Steeds meer ouders besluiten hun kind niet te vaccineren. Arjen legt uit waarom dat een risico is voor iedereen.

aflevering 8

aflevering 8

In deze laatste aflevering van het seizoen vraagt Arjen zich naar aanleiding van arrestaties van vredelievende demonstranten af: waar is de vrijheid van meningsuiting gebleven?

aflevering 7

aflevering 7

Op de BES-eilanden, die sinds 2010 officieel Nederlandse gemeentes zijn, is het op het moment een zooitje. Wat kan Nederland hier aan doen? Arjen zocht uit hoe de relatie tussen Nederland en onze C...

aflevering 6

aflevering 6

Vrouwen in Nederland stoten hun hoofd tegen een onzichtbare barrière wanneer ze onderweg zijn naar een topfunctie. Daar moet wat aan gedaan worden, maar is een vrouwenquotum wel zo'n goed idee?

2015 met Lubach

2015 met Lubach

In een speciale eindejaarseditie van zijn satirische talkshow blikt Arjen Lubach terug op misschien wel het meest recente jaar ooit: 2015.

aflevering 8

aflevering 8

In deze laatste aflevering van dit seizoen is een bijzondere gast aanwezig: cijfermagnaat Hans Rosling laat zien hoe data-analyse inzicht geeft in complexe situaties.

aflevering 7

aflevering 7

Het Fyra-debacle, Telefoontag en een antwoord op de vraag of we toch niet wat minder vlees moeten gaan eten.

aflevering 6

aflevering 6

Te gast is Roel van Velzen. Daarnaast zocht Arjen uit wat politici van zijn plan vinden om farao der Nederlanden te worden.

aflevering 5

aflevering 5

Te gast is actrice Katja Herbers, Salamander sprak met sterrenkundige Govert Schilling en de redactie boog zich over de monarchie.

aflevering 4

aflevering 4

De Provinciale Statenverkiezingen: reden genoeg voor D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold om in de studio de Macarena te doen.

aflevering 8

aflevering 8

De beroemde Vlaamse mentalist Gili is te gast! Gili is paranormaal begaafd, maar dan zonder zesde zintuig. Hoe dat precies werkt legt hij uit. En verder: Salamander Klöpping is uit zijn winterslaap...

Zo'n Jaar met Lubach

Zo'n Jaar met Lubach

Deze zondag geen reguliere uitzending van Zondag met Lubach, maar Zo'n Jaar Met Lubach! Het jaaroverzicht van 2014, satirisch geremixt door Arjen Lubach.

aflevering 7

aflevering 7

Op veel voedselverpakkingen staan vinkjes die de gezonde of bewuste keuze gemakkelijker moeten maken. Maar wat zijn de criteria en wie bepaald welk product een vinkje krijgt? Zondag met Lubach zoch...