Zombies op de zaterdagavond

Pak de popcorn er maar bij en gruwel vanavond heerlijk weg bij de zombiefilm: Train to Busan.

Waar je vorige week nog ongegeneerd stond te carnavallen of gedisciplineerd je valentijnsgedicht schreef is het vanavond tijd voor iets totaal anders. Deze Koreaanse film bestaat uit grimmigheid, genreclichés en een keiharde karma. 

In de film van de Zuid-Koreaanse regisseur Yeon Sang-ho zie je hoe werkverslaafde Seok-Woo met de trein zijn dochtertje naar Busan probeert te brengen. Probeert ja. De reis verloopt iets anders dan gepland. Om hen heen is een zombie-epidemie uitgebroken en samen met zijn dochter zit Seok-Woo in een trein vol geïnfecteerde mensen. Misschien wel de meest beangstigende situatie ooit. Had hij toch maar eerder ingezien dat hij wat meer tijd voor zijn dochter had moeten vrijmaken. 

Bloederige zombiescènes
Voor de verandering zijn de zombies in deze film niet half bewusteloos en traag, maar verrassend snel en alert. Behalve heel veel vieze, bloederige, cliché zombiescènes laat Sang-ho je in zijn film ook zien hoe een familie naar elkaar groeit, trekt hij het huidig man-zijn in twijfel en laat hij je mogelijk zelfs een traantje wegpikken.


Train to Busan, zaterdag 17 februari 23:50 uur NPO 3.