Zitten is het nieuwe doodgaan

Niet oma, maar Valerio weet raad in Valerio4Ever. Samen met wetenschappers onderzoekt hij hoe je langer kan leven. En als je ouder dan die bedorven kwark in de koelkast wil worden, moet je één ding zeker niet doen. Zitten!

Zitten is reteslecht 
Zitten is namelijk reteslecht voor je. Je krijgt er niet alleen stijve kont of een sexy afdruk van die terrasstoel van. Je gaat ook daadwerkelijk eerder dood als je vaak zit. En zit je langer dan drie uur achter elkaar, dan kost je dat maar liefst twee jaar van je leven! Goed excuus dus om vaker je stelten te strekken!

Het is nóg beter als je met diezelfde beentjes in beweging blíjft. Sterker nog, hang je regelmatig de #fitgirl uit, dan neemt je levensverwachting met vier à vijf jaar toe. En nee. Je nog een keer omdraaien in bed telt niet.

Joggen is leven
Wil je het helemaal goed doen? Trek dan die grijze joggingsbroek uit de kast. Volgens recent onderzoek leven joggers zés jaar langer dan mensen die dat niet doen. Mooier nog, in 35 jaar stierven 122 joggers ten opzichte van 10.158 niet-joggers. 

Dit betekent overigens niet dat je jezelf een klaplong moet rennen. Elke week een uurtje in draf door je straat hobbelen is prima. En joggen maakt je óók nog eens gelukkiger. Voor een ‘ze leefde nog lang en gelukkig’ hoef je dus geen glazen muiltje. Alleen je hardloopschoenen. 

Eten is trouwens minstens zo belangrijk als bewegen. En of vitaminepillen beter zijn dan een caloriearm dieet, zie je maandag in een nieuwe Valerio4Ever om 21.15 uur bij BNN op NPO 3!