Zaterdagavond op NPO3: Prince avond

Vanwege het overlijden van Prince wordt zaterdag 23 april omgetoverd tot Prince-avond.

Één avond lang staan we op NPO 3 stil bij het overlijden van de grote muzikale held Prince. Dat doen we door eerst de concertfilm Sign 'O' The Times van zijne paarselijke hoogheid uit te zenden, direct gevolgd door de speelfilm Purple Rain, waarin hij zelf de hoofdrol op zich neemt.

22:25 - Sign 'O' The Times
De film Sign 'O' The Times moest een compilatie worden van de concerten in de Rotterdamse Ahoy op 26, 27 en 28 juni en van het concert in het Sportpaleis in Antwerpen op 29 juni 1987. De opnames bleken achteraf, voor het grootste gedeelte, onbruikbaar en dus hebben Prince en zijn band de concerten nog eens dunnetjes overgespeeld in de legendarische Paisley Park Studios in Minessota. Dat alles heeft geresulteerd in een bijzondere film.

23:55 - Purple Rain
Officieel mogen we Purple Rain geen autobiografische film noemen, maar het moge duidelijk zijn dat Prince het idee achter deze film niet heel ver heeft hoeven zoeken. Hij speelt zelf de hoofdrol in een film die gaat over een muzikaal talent uit een gebroken gezin uit Minneapolis, Minnesota. Klinkt bekend, niet? Lukt het hem om, ondanks de problemen thuis, door te breken met zijn band en tegelijkertijd zijn ware liefde te veroveren? Je komt er vanzelf achter.

Geen Jett Rebel en Soundbreaking
Vanwege deze aangepaste programmering zullen liefhebbers van Jett Rebel heel even geduld moeten hebben. De docu over het Haagse multitalent komt te vervallen. Maar dat is geen reden om niet alsnog naar NPO 3 te gaan kijken. Er is namelijk niet al te veel fantasie voor nodig om te horen dat Jelte héél. erg. goed. naar Prince heeft geluisterd.

Ook het derde deel van de muzikale documentaire-reeks Soundbreaking komt hierdoor te vervallen. Of en wanneer beide vervallen programma's alsnog worden uitgezonden is nog niet bekend.


Sign 'O' The Times, zaterdag 23 april om 22:25 op NPO 3
Purple Rain, zaterdag 23 april om 23:55 op NPO 3