Zat van je camping? Kampeer in je stadspark!

Als je ff geen geld hebt kan je gewoon je tentje opgooien in het stadspark.

Heb je 't wel gezien met die standaard campings en wil je eens wat anders? Overweeg eens om in het stadspark te kamperen. Dit jaar kan je in achttien verschillende stadsparken je tentje opzetten. 

Roderik Schaepman heeft het idee bedacht. "Ik miste m'n dorpje een beetje in de stad, waar iedereen elkaar groet", vertelt de oprichter die is opgegroeid in het Drentse Nieuw-Roden. "Ik had wel eens een buurt-bbq'tje of borrel georganiseerd. Maar toen ik op een zondagochtend iemand z'n tent zag testen in het park vond ik dat een veel beter idee."  

En dus begon hij vijf jaar geleden met de buurtcamping in het Oosterpark in Amsterdam. Volgens Roderik leven we tegenwoordig veel te veel in onze eigen bubbel. Op een camping kan dat niet echt: "Je kan bijna niet op een camping gaan staan zonder je buren even hallo te zeggen en dan begint gelijk iedereen wel te ouwehoeren. Het gaat bijna vanzelf dat je met elkaar in contact komt. Dat zie je tegenwoordig niet zoveel meer."

Succesvolle voorbeelden zijn er genoeg, volgens Roderick. "Er zijn mensen die mij aan het eind van de vakantie huilend bedanken omdat ze een keer met hun kinderen op vakantie konden." Maar er zijn ook andere opvallende voorbeelden. "Zoals de dakloze en de bankier die bij het kampvuur naast elkaar zitten en een leuk gesprek hebben." 

Voor wie?

Voor iedereen, de enige voorwaarde is wel dat je een beetje in de buurt van de camping woont. "Maar verder doen we onze best dat iedereen kan komen", zegt Roderik. En zelfs als je geen tent hebt, of te weinig geld hebt om het te kunnen betalen mag je langskomen. "Dan wordt er gewoon wat geregeld."

Wat kan je dan verwachten? Nou er staat bijvoorbeeld een grote centrale tent waar wat gezellige activiteiten zoals speurtochten, sporten en boomknuffelen wordt georganiseerd. Ook komen er douches en wc's, waar je tussen de plensbuien door, met een wc-rol onder je arm heen kan sprinten.

 

De camping is ook bijzonder goedkoop. Voor mensen die niet zoveel geld hebben wordt er 2,50 per weekend gerekend en als je wel wat geld verdient dan mag je 15 euro aftikken. Ter vergelijking, bij een camping in Flevoland tik je al 41,40 per nacht af! Daar kun je als minima toch even 16 weekenden voor kamperen in het park.

Zelf houdt Roderick er weinig geld aan over. "Geen bahama's voor mij, ik zit met een klein caravannetje bij zee deze zomer."

Enthousiast? Boek dan je eigen stadsparkarrangement.  En ohja, je kan je ook aanmelden om op een camping te helpen. #karmapunten