YouTuber wil nephaar doneren

De ultrapopulaire YouTuber Lele Pons viel door de mand toen zij poseerde met nep-haar voor het goede doel.

Lele Pons heeft op YouTube 4,9 miljoen volgers en op Insta niet minder dan 18,2 miljoen (KLIKKK). Ze postte een kek plaatje waarin een vriendin van haar een pluk haar vasthield, met de tekst "mijn haar GEDONEERD!!!! Eerste keer dat ik mijn haar heb geknipt, wat vinden jullie?". Mensen doneren hun haar om pruiken van te laten te maken voor kankerpatiënten, die als gevolg van de behandeling hun haar verliezen. 

Het internet brak in tweeën, toen een scherpe volger zag dat Lele's vriendin geen pluk echte-mensen-haar vasthad, maar een pluk hartstikke echte extensions. Lele reageerde scherp door de volger in kwestie te blokkeren op Twitter. Inmiddels heeft Lele verklaard dat dit allemaal een groot misverstand is omdat het kankerfonds haar geverfde haar niet accepteerde. "Ik zoek andere manieren om mensen te helpen die haar hebben verloren als gevolg van kanker. Dit is nog steeds een prioriteit voor me." Ok. Dan is het goed. 

Jokkebrokken, Pinokkioën en halve waarheden zijn van alle tijden. Maar er is ook een hoop dingen die wij voor waarheid aannemen, maar die helemaal niet - of slechts gedeeltelijk - waar zijn. Doe de onderstaande quiz om te kijken hoe waarheid-proof jij in het leven staat.