Kom je vanavond Zwitserland - Costa Rica kijken?

Vandaag wordt poule E op het WK beslist, waarin Costa Rica als enige geen kans meer maakt om naar de achtste finales te gaan.

Bij onze grotere broer NPO 1 wordt Brazilië - Servië uitgezonden, maar dit zijn de redenen waarom je Zwitserland - Costa Rica moet kijken.

Servië: Zwitsers zijn 🤬🤬🤬!?!?

Vanwege de Albanees-Kosovaarse achtergrond van twee Zwitsers is er een extra laagje internationale rivaliteit in poule E. Kosovo scheidde zich af van Servië en daarom erkennen de Serven dat land niet. Om de Serven te tarten maakten Shaqiri en Xhaka het gebaar van de Albanese Adelaar na een doelpunt. Dit stukje provocatie moesten ze beiden bekopen met een boete van 10K Zwitserse francs (8.600 euro)

Xherdan Shaqiri


Beide teams moeten scoren

Als de mannen uit het land van chocola en het bankgeheim winnen, zijn ze hoe dan ook door naar de volgende ronde. Er is voor het alpenland dus echt wat om voor te spelen. De Costarikezen aan de andere kant, hebben nog geen enkel doelpunt gemaakt dit WK. Het gezichtsverlies is oneindig als je thuiskomt zonder ook maar één punt of doelpunt. Reken maar van yes dat die papi's er voor gaan.

Kusje van de boys

De mannen van Rundfunk legden vorig jaar in hun programma over de stembusgang ook de Europese Unie uit. En ook 'Brexit', zoals men het noemt dat het Verenigd Koninkrijk (Groot-Brittanië, Engeland, Schotland, je weet wel, waar ze Engels praten en slecht tegen zon kunnen) uit de EU gaan. Mocht Servië tot de EU treden, en er dan weer voor kiezen uit te gaan, moeten we dan 'Sexit' noemen. Ha ha! Hij zei 'sex'. Dat heeft er niets mee te maken, maar dat was wel grappig.


Zwitserland - Costa Rica zie je woensdag om 20.00 op NPO 3