WK Turnen in Glasgow

In het Schotse Glasgow vinden deze week de WK Turnen plaats. Volg de Oranje atleten op de voet.

De mannen en vrouwen van de Nederlandse turnequipe strijden deze week in Glasgow om de wereldtitels. De wereldkampioenschappen gelden bovendien als kwalificatiemoment voor de Olympische Spelen van 2016. De vrouwen hebben zich hiervoor rechtstreeks geplaatst na een sensationele teamprestatie. De mannen grepen naast een Olympisch startbewijs, maar krijgen in het voorjaar van 2016 een nieuwe kans. NOS Studio Sport zendt de wedstrijden uit op NPO 1 en NPO 3.

Epke Zonderland
Een van de vaste waarden in de ploeg is Jeffrey Wammes. Met zijn 28 jaar is hij een routinier met vele EK’s en WK’s achter zijn naam. Richtte Wammes zich in het verleden vooral op individueel succes, in Glasgow stelt hij zich volledig in dienst van het team. Daar turnt hij een volledige meerkamp. En natuurlijk is ook Epke Zonderland weer van de partij. Nieuwsuur maakte een reportage over zijn voorbereidingen.

Oranje atleten
NOS-turncommentator Hans - “En hij staaaaat!”- van Zetten verzorgt vanuit Schotland het commentaar bij de beelden. Verslaggever Vlado Veljanoski reist naar Glasgow voor interviews en reportages. De luisteraars van NOS Langs de Lijn worden met flitsen op de hoogte gehouden van de laatste WK-ontwikkelingen. Volg de verrichtingen van de Oranje atleten op de voet, met dinsdag een inventarisatie van het landenklassement, woensdag de teamfinale bij de mannen, donderdag de meerkamp van de vrouwen en in het weekend de beslissende finales.

Studio Sport: WK Turnen, dinsdag 27 oktober 23.00 uur, NOS, NPO 3
Studio Sport: WK Turnen, woensdag 28 oktober, 22.35 uur, NOS, NPO 3
Studio Sport: WK Turnen, donderdag 29 oktober, 22.50 uur, NOS, NPO 3
Studio Sport: WK Turnen, vrijdag 30 oktober, 23.45 uur, NOS, NPO 3
Studio Sport: WK Turnen, zaterdag 31 oktober 14.15 uur, NOS, NPO 1


Meer nieuws over de WK Turnen bij de NOS