Het winnende krachtpatser recept

Bij serie Broodje Gezond

Eerder deze week vroeg Remy Bonjasky naar jullie ultieme recept voor na het sporten. Dit is de winnende inzending van Ibtissam uit Amsterdam

De standaard krachtpatser maaltijd bestaat uit eiwitten (vaak kip), groente (vaak broccoli) en een beetje koolhydraten (vaak bruine rijst). Maar elke dag hetzelfde eten wordt op een gegeven moment best wel saai. Dus hierbij het recept voor de gezonde kapsalon, waar alle drie de elementen van een standaard krachtpatsermaaltijd terugkomen in een ander - zeer smakelijk - jasje.

Een gewone kapsalon bestaat uit friet, shoarma, sla, kaas en veel knoflooksaus en tikt al gauw de 1500 calorieën aan. Deze spierbundel-proof versie is slechts +/- 360 calorieën en boordevol eiwitten. Hoe? De shoarma wordt vervangen door kipfilet, de frieten door zoete aardappel en de vette saus door een zelfgemaakte yoghurt saus. Gooi daar een berg sla op en je hebt een gezonde kapsalon.


Ingrediënten:

Wat heb je nodig voor 1 kapsalon:
1 zoete aardappel
1 theelepel paprikapoeder
125 gram kipfilet
1 theelepel olie
Kipkruiden
1/4 komkommer
5 cherry tomaatjes
1/4 rode ui
1/2 rode paprika
Hand ijsbergsla
Peper
Zout

Saus
3 eetlepels Griekse yoghurt
1 teentje knoflook
1 theelepel limoen of citroensap
1/2 theelepel gedroogde dille

Aan de slag:

Stap 1: Snijd de zoete aardappel al in frietjes en besprekel ze met een eetlepel olie, peper, zout en paprikapoeder. Doe de frietjes 15-20 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven

Stap 2: Snijd de kip in kleine reepjes. Bak ze aan in een pan met wat olie. Kruid de kip met kipkruiden.

Stap 3: Maak de knoflooksaus van Griekse yoghurt, knoflook, limoensap en gedroogde dille.

Stap 4: Maak de salade door de tomaat, komkommer, paprika, ui en ijsbergsla te snijden.

Stap 5: Bouw de kapsalon op de in een aluminum bakje eerst de frietjes te leggen, dan de kip, vervolgens de salade en tot slot de saus. Eet smakelijk!

kap

Zien hoe Remy Bonjasky en Marlijn Weerdenburg dit winnende recept maken? Kijk dan aanstaande zondag om 17.00 uur naar de Live Social Cooking lop de Facebook-pagina van NPO3.