Wie kent Chriet niet?

"Die magnetron gaat echt populair worden", zei Titulaer in de jaren 80. Luister zijn techuitleg in begrijpelijk Limburgs terug.

En we gaan terug naar het jaarrrrr.. 1982. De meester in techniek uitleggen, Chriet Titulaer, is niet meer. "Ja, die magnetron gaat echt populair worden", zei Titulaer ergens in de jaren 80.  De sterrenkundige en televisiepersoonlijkheid, die gisteren is overleden, voorspelde veel dingen in die tijd, en hij blijkt het bij een flink aantal dingen ook nog eens bij het juiste eind te hebben gehad. 

Luister terug naar zijn techuitleg in begrijpelijk Limburgs. NOS op 3 maakte deze ode aan Chriet:


Titulaer begon zijn tv-carrière als presentator en commentator van grote wetenschappelijke gebeurtenissen als de maanlanding in 1969. In de jaren 80 was hij succesvol met zijn programma Wondere Wereld. Ook was hij mede-oprichter van onder meer het Huis van de Toekomst. Chriet Titulaer was 73 jaar.

Overigens zijn niet alle voorspellingen van Titulaer uitgekomen. Zo voorspelde hij dat TROS, AVRO en Veronica samen een commerciële omroep zouden beginnen en dacht hij dat in het jaar 2000 computerchips in hersenen werden geïmplanteerd. Maar dat kan nog komen.