Cocktails met Victor: Whiskey Sour

Bij serie First Dates

De Whiskey Sour is een ogenschijnlijk onschuldige -maar heerlijke- cocktail. Want wat je misschien niet weet is dat het een gek ingrediënt heeft, net als wij allemaal eigenlijk!

In een Whiskey Sour gaat namelijk ei! Maar geen zorgen, zolang je geen zwangere vrouw bent kun je deze cocktail veilig drinken (de bourbon maakt deze cocktail dan überhaupt al ongeschikt) en dat wil je want het is de perfecte mix van frisheid met een romige textuur. 

Lees het recept onder de video.

Benodigdheden:

  • 60 ml whisky (bourbon)
  • 30 ml verse citroensap
  • 15 ml Monin suikersiroop
  • 1 dash Angostura bitter 
  • een sinaasappel voor de garnering.

Bereiding

Schenk als eerst de bourbon, het citroensap, de suikersiroop en bitter in een shaker. 
Breek het ei en splits het eigeel van het eiwit. Doe dit boven de ongevulde helft van de cocktailshaker. Gaat het dan fout met scheiden, dan kun je het gewoon weggooien en opnieuw beginnen. 
Doe dan het eiwit bij de overige ingrediënten. Dry shake je mix, dus zonder ijsblokjes, zodat het eiwit in schuim verandert. 
Open de cocktailshaker. Vul de shaker dit keer wel met ijsblokjes en shake een tweede keer. Vul een glas met ijsblokjes en strain de cocktail in het glas. Strain betekent gewoon dat je het door een zeefje laat filteren. Garneer met sinaasappelzest! 
Geniet van je cocktail met een ietwat gek ingrediënt, dat het juist interessant maakt!