44:39
Gezien
8708
16-11

"What happens in Amsterdam stays in Amsterdam!" | Filemon op de Wallen

De Wallen. Het Venetië van Nederland?

Venetië? Ja, je weet wel. Met die bootjes en toeristen. Heel veel toeristen. En waar naast de souvenirwinkels en restaurants, helemaal niks meer is te vinden voor de bewoners. Daar zijn ze dus op de Wallen bang voor.

Zonder condoom
En dat is niet het enige. Er zijn op zijn zachts gezegd, nog veel meer niét zulke leuke kanten aan de Wallen. Denk aan mensenhandel, vervelende pooiers en agressie. Maar ook de vooroordelen die om het beroep sekswerker heen hangen. Daarom willen de meesten dan ook niet herkenbaar in beeld. Zo ook de onderstaande dame. Hoe fucked up die vooroordelen ook zijn. Het meest vervelende is nog dat ze nóg beter hun best moeten doen dan vroeger. En klanten worden steeds veeleisender. Keihard werken. Dat moet je in dit beroep! 

Coke
Iemand die precies weet doe deze keiharde business werkt is Ricardo. Hij werkt al 11 jaar als sekswerker. Terwijl hij 25 is. Ja, ik zie je rekenen. Hij begon inderdaad al op zijn veertiende! En hij moest flink wat van bepaalde middelen gebruiken om dit te kunnen...

Vrije wil?
Een huisarts op de Wallen. Dan moet hij zeker wel veel meemaken? Klopt. Denk je een blaasontsteking te hebben, loop je de deur uit met een kind. Wat? Ja, die las je goed: een kind. 

Bezoekje aan een sekswerker
Dat deze dames pro zijn, daar komt deze Amerikaanse toerist 'iets' sneller achter dan hij had verwacht ;)

Mensenhandel
Ondanks dat de sekswerkers onder anderen bekend staan als 'meisjes van plezier', is het op de Wallen niet altijd fijn werken. Geld afstaan, werkdagen die geen einde hebben en dan ook nog in elkaar geslagen worden. Dit blijkt uit cijfers waarvan je hoofd gaat duizelen. Het zijn lijken verhalen uit een thriller. Maar niet die van gewoon een volksbuurt in Amsterdam. 

Ben je benieuwd hoe een dag op de Wallen er voor een sekswerker uitziet? Elke week schrijft sekswerker Nayra voor jou haar avonturen op. Van hoe ze op de Wallen belandde, tot wat zij daar meemaakt. Je leest het in Dagboek van een Sekswerker!


Filemon op de Wallen, donderdag 21:00 bij BNNVARA op NPO 3!