Wereld Junkfooddag

Quinoa-spelt-lovers eat your heart out: vandaag is het Wereld Junkfood-dag. Een viering van alles wat niet goed voor je is.

Een vetdruipende pizza vier kaas met extra kaas, een lange met dubbele zalf, een bio-industrieburger met extra alles of een saucijzenbroodje dat calorieën zweet: vandaag maakt het even he-le-maal niet uit. Zeg vandaag 'nee' tegen speltcracker met gefermenteerde gojibessengelei op een bedje van ultra low-fat Hüttenkäse en onbespoten Zuid-Botswanese rucola. Kijk wat de vetkar je vandaag te bieden heeft en wat voor glorieuze caloriebom er in het oventje ligt te garen. Doe eens gek en neem een broodje nasischijf met curry!

Frituren is emotie
De snackbar is zoveel meer dan rijkelijk gevulde snackvitrine en een wedstrijdbad kokende olie. Een cafetaria is een plek waar mensen elkaar tegenkomen en lief en leed met elkaar delen. Jopie en Leon van Draadstaal bespreken de zaken van de wereld onder het genot van kipcorns.

Haute friture
Sergio Herman en Jonnie Boer zijn niet de enige die weten hoe je een maaltijd op smaak moet brengen. Het bereiden van een niet-gebalanceerde frituurmaaltijd is namelijk beslist geen kattenpis. En wat nou als er ineens een controleur van de Michelingids je snackpunt binnenloopt? Dan sta je als chef-frituur ineens op de drempel van een culinaire doorbraak:

Patat
Onlangs was het de dag van het Franse frietje. Hoeveel weet jij eigenlijk van het gele goud?