Keuringsdienst van waarde

De bijzondere koeien achter jouw favoriete stukje vlees

  • Artikel
  • 01 okt 2018

Ze luisteren klassieke muziek, drinken bier en worden gemasseerd. Boeren hebben er een flinke kluif aan om een goed stukje vlees te produceren. Maar dan heb je ook wat. De Keuringsdienst zet een aa...

Welke soorten vlees kan je wel en niet rijpen?

  • Artikel
  • 27 sep 2018

Wie een goed stuk vlees in de kuip wilt, moet het laten rijpen. Het zorgt voor meer smaak en een malsere textuur. Maar niet al het vlees is geschikt om te rijpen. Een gerijpte ribeye kom je wel v...

Gerijpt vlees

  • Aflevering
  • Afl
  • 27 sep 2018, 20:25

Je komt het steeds vaker tegen bij de supermarkt of de slager: gerijpt vlees of 'aged', zoals dat mooi heet met een Engels woord. Van 7 dagen gerijpt tot minimaal 28 dagen. Maar wat is dat?

Complete afleveringen van
Keuringsdienst van waarde vind je op NPO Start.

Bekijk meer op NPO Start