03-06

Weekendtips 19 & 20 maart

Hallo! Het is weer bijna weekend en nee; dit wordt geen weekend bankhangen! Niet wanneer er zoveel leuke activiteiten te doen zijn.

Om je alvast enthousiast te maken, hierbij de leukste weekendtips voor dit weekend.

Tip nr. 1 van Iliass: Meezingen met Jesus Christ Superstar

Je klassieker kijken in een meezingbioscoop. Hoe leuk klinkt dat? Pathé Arnhem regelt het voor je op 19 maart. Zij werken samen met Het Meezingkoor en verzorgen Engelse ondertiteling zodat iedereen makkelijk mee kan zingen. Dus warm je stem op en zing mee met dit meesterwerk!

Tip nr. 2 van Niels: Summervibes! 

De winterse temperaturen zijn voorbij! In Scheveningen ontwaken de Beachclubs weer uit hun winterslaap en om te vieren dat de zomer eraan komt geeft de Karavaan een openingsfeest vanaf 19.00u! Een avond genieten met Anja Schneider, Jamie Lie A Kwie en Yme.

weekendcrashers strand

Tip nr. 3 van Anne: Curiosity Killed The Cat 

Hou jij van tentoonstellingen en een feestje? Curiousity Killed The Cat brengt je vreemdste fantasieën en dromen tot leven in een expositie in en rond Het Nutshuis in Den Haag. 10 kunstenaars brengen je de leukste fantasieën in de vorm van installatie, fotografie en video.

Tip nr. 4 van Lou: Beleef Borgen

Borgen is de theaterbeleving van de toekomst! De Deense tv-serie komt tot leven in een 10 uur durend evenement. Er zijn terugblikken en cliffhangers, live muziek en een diner. De Schouwburg verandert in Borgen. Je ziet wat er in de politieke arena afspeelt, maar ook de wereld achter de schermen van de politiek, de redactie, de nieuwszender TV1 en het privéleven van een vrouw in topfunctie. Een unieke theaterbeleving die je niet wilt missen.

Tip nr. 5 van Jasper: Beklim eens een toren

Wil je graag iets unieks meemaken overdag in Amsterdam? Zaterdag is het Open Toren Dag en openen tussen 10.00 en 16.00 uur 19 historische en hedendaagse torens hun deuren openen voor publiek. Rondom de torens worden veel activiteiten georganiseerd, zoals kunsttours, wandelingen, foto- en filmwedstrijden, en er is muziek! Even lekker de toerist uithangen in onze eigen hoofdstad kan je verrassen.

Tip nr. 6 van Loulou: Nog meer zomer in je bol!

Zin in een zomers feestje? In Amsterdam vindt de Ondiep Poolparty plaats en in Nijmegen de NDS Poolparty. Een feest in je mooiste zwemoutfit, waar je lekker kunt zwemmen en dansen, bier of wijn kunt drinken en kunt zien wat er onder die lading winterkleding van die knappe meid of jongen zit ;) Losgaan is geen keuze, maar een vereiste!

Om je ook alvast voor te bereiden op die saaie maandagavond presenteren wij:

Project Orpheus VR in VondelCS:

Vanuit de Hogeschool van Amsterdam werd er gewerkt aan een 360 ° VR productie. AVROTROS gaf hen de opdracht op een productie te maken als aanvulling op een bestaande televisieserie. Dat werd Project Orpheus! Dit is een transmediaal experiment en het eindresultaat kun je vanaf 21 maart zien in VondelCS. Wie wil weten hoe televisiekijken in de toekomst eruit zal gaan zien: maandagavond in VondelCS!

Have a great weekend, we know we will!