40:39
Gezien
2
12-02

WAT VERBINDT WIE? | HOLLAND!

Dat Nederland niet in één vakje te vangen is (of twee, of drie) weet Ryanne inmiddels. Hoe kan het dan dat we ons toch verbonden voelen?

Ryanne is ze inmiddels wat wijzer over onze oud-Hollandsche symbolen, is ze knetterstoned het gesprek aangegaan over het liberale Nederland en heeft ze zelfs – spannend gek - Sinterklaas mogen interviewen. 

In deze aflevering staat de verbinding in Nederland centraal. Waarom voelen we ons niet altijd verbonden? Wát verbindt wié? En wat verbindt ons allemaal? 

‘Onze verschillen verbinden ons juist’ 

Ryanne spreekt historicus en politicus Zihni Özdil over zijn visie op Nederland. Dat doen ze onder het beeld van Willen van Oranje, onze Vader des Vaderlands, die overigens zelf géén Nederlands kon. 

 

‘Onze verschillen maken Nederland kapot’ 

Edwin is de voorman van de Pegida. Dit is een partij die zich druk maakt om de normen en waarden van Nederland en bang is voor de Islamisering in Nederland. 

Waar doet de buurman het van? 

Zoals elke week gaat Ryanne weer lekker ongemakkelijk langs de deuren. Deze week met de nóg ongemakkelijkere vraag: “Wat verdient je buurman?”

Ryanne in Friesland 

De Friese metal band Baldrs Draumar neemt Ryanne mee over de dijk naar de échte kant van Friesland! Hoe denken zij over Nederland?

Volgende week: de grote finale!


Volgende week is het zover: De GROTE Finaleshow! Jazeker, met BN’ers, Ryanne in blouseje (als we de wandelgangroddels mogen geloven) en… jouw mening over Nederland! Nog niet je bek opengetrokken? Vul dan nog snel De Grote Holland! Enquête in! Holland! De Grote Finaleshow, dinsdag 20:25 bij BNNVARA op NPO 3!