10-12

Wat te zien tijdens de 3LAB-Week!

De 3LAB-week komt er weer aan. En dat betekent een hoop nieuwe programma's!

3LAB is de plek voor nieuwe verfrissende programma’s. Dat klinkt erg breed. Maar ja, dat is het ook. Je vindt er van alles. Als het maar vernieuwend en experimenteel is. Die vernieuwende programma's komen in de week van maandag 22 tot en met vrijdag 26 augustus elke avond voorbij tijdens de 3LAB tv-week op NPO 3.

Hieronder leggen we per programma kort uit wat je kunt verwachten. Tuurlijk, veel leeswerk, houden we niet van. Maar doe maar gewoon. Het is het namelijk waard.

Bed Bad Brood (VPRO)
Bed Bad Brood is de pilot van een comedyserie over de vluchtelingenproblematiek. Omdat de vluchtelingenstroom toeneemt en de onmacht van Europa om hier op een humane manier mee om te gaan net zo hard groeit, besloten Kurt Platvoet en Jan Verdijk dat het de hoogste tijd was hier een scherpe comedy over te maken. Want dat heeft het debat nodig, een frisse blik die laat zien wat voor absurde vormen het leven van een vluchteling in Europa kan aannemen.

Bed Bad Brood: donderdag 25 augustus om 22:05u op NPO 3

Ben Ik Normaal?! (EO)
'Ben ik normaal?' is een komische show vol discussie rondom de vraag wat normaal is in Nederland en wat niet. Presentator Roué Verveer schotelt twee teams grote en kleine dilemma's voor. Plassen onder de douche? Elke dag vlees eten? Kantoorartikelen mee naar huis nemen? Is dit normaal of juist niet? Een groot aantal gedragingen zijn in een nationaal onderzoek aan de Nederlandse bevolking voorgelegd. Antwoordt meer dan 50% van de Nederlanders dat zij inderdaad dit gedrag vertonen dan is dit 'normaal'. Via een app kan de kijker live meespelen met het programma.

Ben Ik Normaal?!: vrijdag 26 augustus om 21:40u op NPO 3

Boy Next Door (KRO-NCRV)
In dit datingprogramma wordt een vrouw gevolgd die exact 24 uur de tijd krijgt om (hopelijk) haar droomman te vinden. Deze intense zoektocht speelt zich af binnen een cirkelvormige studio met daarin 3 kamers. Bij elke kamer hoort een zorgvuldig geselecteerde man. De dame kan van kamer naar kamer en beslist zelf bij wie ze thee drinkt, dineert of slaapt. Ze kan 1x iemand wisselen voor een nieuwe man en na 24 uur maakt ze bekend wie haar uitverkoren man is. Deze heeft echter het laatste woord en bepaalt of er uiteindelijk sprake is van een match.

Boy Next Door: dinsdag 23 augustus om 21:00u op NPO 3

Cupida's (BNN)
Geraldine, Gwen, Linda en Emma bundelen hun krachten om liefdeswensen uit te laten komen. Humoristische speeddates, ongemakkelijke liefdesverklaringen en verrassende love matches: deze BNN babes staan klaar om te helpen!

Cupida's: dinsdag 23 augustus om 21:55u op NPO 3

Dance Around The World (KRO-NCRV)
Dans verbindt mensen en culturen. In het culturele reisprogramma Dance Around The World gaan goede vrienden Jan Kooijman en Ish Ait Hamou op zoek naar de ziel van de Zulu krijgersdans, oftewel de Indlamu. Voormalig modern danser Jan en hiphopdanser Ish gaan op reis naar Zuid-Afrika om daar bij een inheemse Zulustam de dans eigen te maken en zo meer te leren over de cultuur. Worden ze voldoende Zulu om de dans ten overstaan van het hele dorp goed uit te voeren?

Dance Around The World: maandag 22 augustus om 21:55u op NPO 3

Danny Laat Niet Los (NTR)
In Danny laat niet los neemt Danny Ghosen het op voor de gewone burger die om wat voor reden dan ook is benadeeld door een bedrijf, instelling of overheid en die Danny’s hulp nodig heeft om het probleem op te lossen. Danny roept iedereen, die zijn hulp nodig heeft, op om hem een brief te schrijven. Iedere aflevering springt Danny voor twee of drie briefschrijvers in de bres en stelt zodoende op zijn eigen confronterende wijze misstanden aan de kaak in de samenleving.

Danny Laat Niet Los: woensdag 24 augustus om 22:35u op NPO 3

De Roze Bril (AVROTROS)
De werkloze, gokverslaafde Bram woont in een vervuilde caravan, zit diep in de schulden en raakt steeds verder in de problemen. Om de harde werkelijkheid te ontvluchten, draagt hij altijd een Virtual-Reality-bril, die hem een fraaie blik geeft op de wereld. Bram leeft in een virtuele fantasiewereld. Als hij tijdens een gedwongen groepstherapie zijn vrouwelijke evenbeeld tegenkomt, wordt het hem langzaam duidelijk dat hij de realiteit onder ogen moet zien.

De Roze Bril: maandag 22 augustus om 22:45u op NPO 3

Een Vakantie Om Nooit Te Vergeten (AVROTROS)
Jan Smit reist met een groep jonge mensen terug naar Duisburg in Duitsland. In de zomer van 2010 werd daar de Loveparade gehouden. Wat een groot feest had moeten worden eindigt die dag in een enorm drama. Honderden bezoekers komen bij de ingang van het festivalterrein in de verdrukking. Er vallen 21 doden en minstens 600 gewonden. Ivo, Sander, Leanne en Marianne uit Gelderland stonden er middenin…

Een Vakantie Om Nooit Te Vergeten: woensdag 24 augustus om 21:00u op NPO 3

Hoe Word Ik Rijk (AVROTROS)
Martijn en Niels, bekend van het YouTube kanaal ‘de gierige gasten’, onderzoeken wat er voor nodig is om een succesvol ondernemer te worden en het grote geld binnen te slepen. In een poging dat ene gat in de markt te vinden, laten ze zich inspireren door geslaagde zakenmensen die ze ook met raad en daad bij zullen staan. In de tussentijd dompelen ze zich onder in de wereld van de rich and famous om alvast te wennen aan hun toekomstige levensstijl en te testen of ze er überhaupt wel tussen passen!

Hoe Word Ik Rijk: dinsdag 23 augustus om 22:45u op NPO 3

Hunting The Stars (AVROTROS)
Onze Nederlandse artiesten hebbben vaak niets te klagen over een grote schare fans en aandacht. Maar vaak zijn zij zelf ook helemaal idolaat van een internatiole ster. In Hunting the stars gaat presentator Yes-R met André Hazes Jr. op zoek naar André’s grote idool, Sylvester Stallone. En zij schuwen geen enkel middel om ‘Sly’ te vinden.

Hunting The Stars: woensdag 24 augustus om 21:40u op NPO 3

Infantilio (VPRO)
Een black comedy over de absurditeiten van het volwassen leven, nagespeeld door kinderen. Alle onderwerpen die het dagelijks nieuws beheersen zijn potentieel doelwit van Infantilio. De volwassen wereld wordt genadeloos ontmaskerd wanneer die uit de mond van een tienjarige komt. Twee hippe vriendinnen in de sportschool: "Brood komt er bij ons dus niet meer in. Het is de duivel. Ik eet helemaal glutenvrij en de kids ook."

Infantilio: van maandag 22 augustus t/m vrijdag 26 augustus elke dag om 20:30u op NPO 3

Jelte's One Man Show (BNN)
Jelte Sondij (oa. bekend van RamBam en De Jakhalzen) presenteert voor BNN zijn One Man Show. Een talkshow waarin hij zijn gasten alles durft te vragen en tot openhartige uitspraken probeert te verleiden. Een echte One Man Show, want Jelte doet in zijn talkshow alles zelf. Het bedienen van de camera's, het geluid, het publiek opwarmen en natuurlijk het interviewen van zijn gasten.

Jelte's One Man Show: maandag 22 augustus om 23:30u op NPO 3
Jelte's One Man Show: woensdag 24 augustus om 23:55u op NPO 3
Jelte's One Man Show: vrijdag 26 augustus om 23:45u op NPO 3

Lieve Buren (VPRO)
NRC-journalist Maral Noshad Sharifi (27) gaat samen met haar familie terug naar Moerkapelle, het dorp waar zij in 1993 een huis kregen nadat ze uit Iran vluchtten. Met een camera in de hand spreekt ze haar Nederlandse ex-buren over hun eerste ontmoeting, ze was toen 4 jaar oud. Ze vraagt zich af of het anders zou zijn geweest als ze niet in de jaren negentig, maar nu naar Nederland was gevlucht.

Lieve Buren: donderdag 25 augustus om 21:40u op NPO 3

Men United (VPRO)
Maxim Hartman gaat naar Italië en Japan om reportages te maken over en met mannen. Hoe gaat het met ze? En kunnen we nog wat leren van ze? Zal wel niet!

Men United: donderdag 25 augustus om 21:05u op NPO 3
Men United: vrijdag 26 augustus om 21:00u op NPO 3

Muziek Van De Straat (AVROTROS)
In 'Muziek van de Straat' gaan Dave en Arjan van The Kik op zoek naar straatmuzikanten met wie ze een Nederlandse tophit voor een goed doel in een ander jasje steken. De binnen- en buitenlandse straat is hun opnamestudio en daarom reizen ze heel Europa door op zoek naar de meest bijzondere straatmuzikanten.

Muziek Van De Straat: vrijdag 26 augustus om 22:20u op NPO 3

Neem Je Zwemspullen Mee (KRO-NCRV)
In Neem Je Zwemspullen Mee vormt zowel Pepijn Gunneweg als Klaas van Eerden een team met een andere BN’er. Ze nemen in een volle theaterzaal plaats op hun eigen bank vanwaar ze verschillende spellen zullen spelen. Het programma bestaat vooral uit improvisatie, slechte grappen, interactie met publiek en lachwekkende situaties. De fantasierijke spellen geven de captains de mogelijkheid om meer te weten te komen over de BN’ers. Ook de strijd tussen de captains is altijd zichtbaar, hoe meer ze elkaar dwars kunnen zitten, hoe beter.

Neem Je Zwemspullen Mee: maandag 22 augustus om 21:05u op NPO 3

Parnassus (AVROTROS)
Twee snackbars tegenover elkaar in oud zuid. Concurrentie. Ze haten elkaar. Midden in deze verstikkende strijd ontmoet het hoofdpersonage Jonas een meisje genaamd Linde. Een drama vol liefde en haat, gebaseerd op het eeuwenoude Romeo en Julia.

Parnassus: dinsdag 23 augustus om 23:30u op NPO 3

Puberdagboek (VPRO/NTR)
Wie als puber een dagboek bij heeft gehouden, krijgt het ongetwijfeld soms heel warm bij het teruglezen van de melodramatische teksten. In Puberdagboek worden we meegenomen in het vroegere puberbrein van een aantal dappere vrijwilligers, die als volwassenen voorlezen uit hun intieme schrijfsels. De spannende avonturen, opwindende gedachten en beschamende gebeurtenissen van vroeger worden met hilarische animaties gevisualiseerd.

Puberdagboek: maandag 22 augustus om 23:15u op NPO 3
Puberdagboek: dinsdag 23 augustus om 23:20u op NPO 3
Puberdagboek: woensdag 24 augustus om 23:45u op NPO 3
Puberdagboek: donderdag 25 augustus om 23:25u op NPO 3
Puberdagboek: vrijdag 26 augustus om 23:40u op NPO 3

Quickest Quiz (BNN)
Bij The Quickest Quiz is snel nooit snel genoeg. Deze supersnelle, hilarische quiz speel je thuis live mee via de app. De presentator ontvangt elke werkdag drie kandidaten in de studio, die worden uitgedaagd in vier razendsnelle rondes. De speeltijd bedraagt in elke ronde 1 minuut dus opperste concentratie is van levensbelang. De kandidaten beantwoorden de vragen via het touch screen in de desk net als de kijkers thuis via de app. Na de spelrondes geeft de presentator de juiste antwoorden en zorgt de jury bestaande uit comedians voor grappig commentaar op de vragen en antwoorden. De kandidaat die over vier rondes het allersnelst de goede antwoorden geeft, speelt de finaleronde en maakt kans op een lekker geldbedrag.

Quickest Quiz: woensdag 24 augustus om 23:10u op NPO 3
Quickest Quiz: vrijdag 26 augustus om 23:00u op NPO 3

Stop Acting Now (VPRO)
Ter afsluiting van hun maatschappelijk geëngageerde project The New Forest maakte de Rotterdamse acteursgroep Wunderbaum samen met regisseuse Mijke de Jong het docudrama Stop Acting Now. In de film stoppen de hoofdrolspelers met acteren en gaan ze over tot écht handelen. We volgen de verwoede pogingen van de acteurs om de wereld radicaal te veranderen. Ze gaan de wijken in, stadstuinieren en beginnen een tranenbar.

Stop Acting Now: donderdag 25 augustus om 22:30u op NPO 3


3LAB: Naast 3LAB-week op NPO 3 worden op het platform regelmatig nieuwe video’s en series gelanceerd, gemaakt door talentvolle programmamakers.