Wat je kunt verwachten van het nieuwe seizoen Trippers

Bij serie Trippers

Trippers is terug, dus er staan je acht gloednieuwe afleveringen te wachten met spannende en ontroerende verhalen van over de hele wereld. Die belichten we voor het eerst vanuit verschillende perspectieven, want er is nooit één waarheid.

Tim Hofman, Maurice Lede, Emma Wortelboer en Eva Cleven reizen de hele wereld over, op zoek naar spannende verhalen die ze van twee verschillende kanten belichten. Iedere woensdag om 22:00 zie je op NPO 3 wat ze hebben meegemaakt. En op het instagramaccount @TrippersNL gaat het verhaal verder, met vlogs, foto’s van achter de schermen en 1-minuut-documentaires. 

White supremacy tegenover Black Power in de Verenigde Staten

Het seizoen begint in de Verenigde Staten, het land van grote tegenstellingen die onder Trump allesbehalve kleiner worden. Tim Hofman en Eva Cleven zien daar hoe white supremacy en black power recht tegenover elkaar staan.
Zo ontmoet Tim een jongen die zijn ultrarechtse tatoeages laat verwijderen, omdat hij wil breken met zijn verleden. Maar Tim bezoekt ook een bijeenkomst van de Ku Klux Klan, waar hij ziet dat racistische denkbeelden nog volop in leven zijn. Aan de andere kant spreekt Eva met The Black Panthers en gaat met hen mee naar een zwaarbewaakte demonstratie waar zwart en wit tegenover elkaar staan. 
Na de Verenigde Staten gaat de reis verder naar Zuid-Afrika, waar Emma en Maurice duiken in het grijze gebied tussen jagers en stropers. Waar gewoonlijk het doden de vele mooie dieren van Zuid-Afrika hard wordt bestraft, mogen rijke trophy hunters tegen betaling toch jagen op deze dieren. In dit land lopen de levens van jagers en stropers gevaarlijk dicht langs elkaar.
Daarnaast staan onder meer de bestemmingen Zuid-Korea, El Salvador, Guatemala en Turkije op het programma, waar Tim, Emma, Maurice en Eva zich onderdompelen in onderwerpen zoals gangcultuur, het vluchtelingenprobleem en alternatieve schoonheidsidealen. 
Trippers zie je iedere woensdag om 22:00 op NPO 3. Volg @TrippersNL op Instagram voor meer.