27-12

Wat als Google denkt dat je dood bent?

Bijzonder nieuws van ver weg!

Wat als Google denkt dat je dood bent?
“Ik ben nog niet dood. Probeer dat Google maar eens te vertellen”, schrijft Rachel voor de New York Times. In 2013 overleed een schrijfster met dezelfde naam als de desbetreffende journalist. Bij de zoekmachine zorgde dit voor verwarring, wat er in resulteerde dat de zogeheten ‘Knowledge Graph’ bij de naam Rachel Abrams de verkeerde foto vertoonde.


Moeilijk
Het heeft een week geduurd voordat ze Google eindelijk zo ver kreeg haar foto van de Knowledge Graph te verwijderen, vertelt Rachel in haar artikel. En het was moeilijk: voordat je een aanpassing kan voorstellen voor de Knowledge Graphs, moet je aan bepaalde eisen voldoen. Racher voldeed hier niet aan. Zij is namelijk niet de eigenaar van de Wikipedia pagina waar de Graph naartoe linkte, wat het allemaal een stuk ingewikkelder maakt, blijkt uit haar artikel.

Oplossing
Het probleem is inmiddels opgelost. Een aantal uur na haar laatste contact met Google is haar foto verwijderd. “Ik leef weer”, grapt ze in haar stuk.

Reactie Google
Google heeft ondertussen al gereageerd op het probleem. Een woordvoerder geeft aan dat het bedrijf aan de slag gaat met het toegankelijker maken van het aangeven van dit soort fouten.