15-11
preview

Waarom je Marlijn: de dolende dertiger moet zien

Vanaf dinsdag 11 oktober - Marlijn: de dolende dertiger. Een persoonlijk onderzoek naar een groot maatschappelijk probleem.

Driekwart van de hoogopgeleide dertigers in Nederland kampt met het dertigersdilemma. Driekwart! En ook Marlijn Weerdenburg mag zich daartoe rekenen. Sterker nog: ze noemt zichzelf 'een dolende dertiger'. Bloedserieus, maar ook met een knipoog en humor biedt Marlijn de dertigers van nu een klankbord in een verrassende, zesdelige serie over dit probleem. Ze spiegelt zich aan bekende collega’s in de TV- en filmwereld, laat zich inspireren door ‘gewone’ dertigers, praat met deskundigen, en onderzoekt de trend, maar vooral zichzelf.

Keuzestress of aanstellerij
Door onbegrensde keuzemogelijkheden in een wereld waarin letterlijk alles maakbaar lijkt, zien deze dertigers door de bomen het bos niet meer. De sociale media spelen hierin een grote rol. En dat op een moment dat ze in een biologisch, financieel en sociaal-maatschappelijk cruciale levensfase zitten. Verwende aanstellerij volgens oudere generaties, maar voor een grote groep dertigers een serieuze zaak.

Wat heeft Marlijn nou te klagen?
Je zou kunnen zeggen: Marlijn heeft het op haar 33
ste helemaal voor elkaar. Ze is ontdekt als zangtalent, is een veelbelovend actrice en presenteert sinds kort ook televisieprogramma’s. Daarnaast heeft ze ook nog eens een rijk sociaal leven en vond ze kort geleden de grote liefde. Dus wat heeft zij nou te klagen?

En toch worstelt Marlijn met belangrijke levensvragen. Het lijkt of andere dertigers het beter op de rit hebben; dertigers met een veilige vaste baan, met een koophuis, knappe kinderen, die verdieping vinden in yoga en mindfullness.  Hoe doen zij dat allemaal? Maakt ze wel de goede keuzes? Moet ze niet ook  grote beslissingen nemen? Beter focussen in haar carrière, trouwen, een huis kopen? Wil ze eigenlijk wel kinderen, wanneer dan en wil ze met deze man oud worden? Of moet ze nog eerst op wereldreis? Ze wil alles. En wil dat het liefst in zes afleveringen voor elkaar krijgen.


Marlijn: De Dolende Dertiger: vanaf 11 oktober elke dinsdag om 21:20u bij KRO-NCRV op NPO3