Waarom hummus magisch is

Hummus is hot en happening. Sterker nog... Hummus is een way of life, en wel hierom!

De kikkererwtenpuree siert de schappen van de gemiddelde Nederlandse supermarkt. Maar Hummus gaat verder dan de Albert Heijn of als dikke laag beleg op je bruine bam of cracker. Zonder dat je het doorhebt, gaat er een ware Hummus-lifestyle schuil achter deze magische. Hummus verbroedert en verbindt geloof en cultuur. Vorige week was Hummus! The Movie op TV, en wordt vanavond om 23.25 herhaald. Hummus leeft, en dit is waarom.

Waar hummus toch vandaan?
Niemand weet waar het goedje oorspronkelijk vandaan komt. Maar juist hierdoor verbindt hummus joden, moslims en christenen. Everybody loves hummus!So you think you can Hummus?
Er is zelfs een heuse hummus contest in Israël die onuitputtelijke roem en rijkdom belooft aan de beste hummusmaker van het land. Als kikkererwt op de puree wint de hummusgenie de felbegeerde 'gouden pita'. Dit wil je.


Opperdepop
Voor je het weet is je bak Hummus leeg, maar als je even niet oplet, val je met je neus in de Hummus! The Movie. En ja, dan kom je er moeilijk meer vanaf.


Ben helemaal in mijn hum...us
Om over de honger die je ervan krijgt nog maar te zwijgen...

Que pasa?
Hummus, hoemoes, humus ghoemoes... Hoe je het ook schrijft. Het blijft verslavend.Heb je al honger? Vanavond wordt Hummus! The Movie uitgezonden om 23.25 op NPO 3.