• Sites

Tomatenplukkers
  • 1:53

Tomatenplukkers

Italiaanse tomatenplukkers
  • 7:20

Italiaanse tomatenplukkers

'De supermarkten stonden niet vooraan om dit te veranderen'
  • 1:35

'De supermarkten stonden niet vooraan om dit te veranderen'

Op bezoek bij de pluimveehouder
  • 4:01

Op bezoek bij de pluimveehouder

Waar zit proteine in?
  • 1:37

Waar zit proteine in?

De gevaren van teveel eiwit
  • 0:42

De gevaren van teveel eiwit

Biologische zalm voldoet helemaal niet aan de biologische norm
  • 1:03

Biologische zalm voldoet helemaal niet aan de biologische norm

Hoe maak je granola?
  • 2:08

Hoe maak je granola?

Brood wordt beter van meer ingrediënten?
  • 1:08

Brood wordt beter van meer ingrediënten?

Shoarma zonder kruiden duurder dan met?!
  • 0:41

Shoarma zonder kruiden duurder dan met?!

Zelfs de macarons van Ladurée komen uit de fabriek!
  • 0:22

Zelfs de macarons van Ladurée komen uit de fabriek!

'Ze zijn er trots op dat ze zich aan de wet houden'
  • 0:34

'Ze zijn er trots op dat ze zich aan de wet houden'

Zo maak je de perfecte cappuccino!
  • 1:36

Zo maak je de perfecte cappuccino!

Buikslapen dat kan niet!
  • 1:20

Buikslapen dat kan niet!

Sprakeloos door onze slechte paella
  • 1:57

Sprakeloos door onze slechte paella

Welke lekkerbek is nou het lekkerst?
  • 1:45

Welke lekkerbek is nou het lekkerst?

Flat iron steak is sukade?!
  • 0:43

Flat iron steak is sukade?!

Hoe proef je cider volgens de cidersommelier?
  • 1:31

Hoe proef je cider volgens de cidersommelier?

In Engeland is yorkham totaal anders!
  • 1:20

In Engeland is yorkham totaal anders!

Baarden uit Noord-Korea?
  • 0:52

Baarden uit Noord-Korea?

Wat is een clubappel?
  • 1:07

Wat is een clubappel?

Vloerbrood uit blik?
  • 1:01

Vloerbrood uit blik?

Tomatenplukkers leven in krottenwijken
  • 1:26

Tomatenplukkers leven in krottenwijken

Zo horen tortilla's gemaakt te worden
  • 1:25

Zo horen tortilla's gemaakt te worden

Kefir of gestremde melk?
  • 0:58

Kefir of gestremde melk?

Antibiotica in het kippenvoer?!
  • 1:18

Antibiotica in het kippenvoer?!

Alpen in Rotterdam?
  • 0:43

Alpen in Rotterdam?

Is Waldkorn gewoon witbrood?
  • 1:18

Is Waldkorn gewoon witbrood?

Twents, Fries of Hoorns?
  • 1:33

Twents, Fries of Hoorns?

"Dan krijg ik een moeilijk gesprek met de bank"
  • 1:19

"Dan krijg ik een moeilijk gesprek met de bank"

Bakker of afbakker?
  • 0:29

Bakker of afbakker?

Hollandse Nieuwe of Deense Ouwe?
  • 0:17

Hollandse Nieuwe of Deense Ouwe?

Kokkels vangen is achteruit neuken
  • 0:27

Kokkels vangen is achteruit neuken

De lelijke kinderen van een paprikaplant
  • 0:44

De lelijke kinderen van een paprikaplant

'De teler vermoordt me'
  • 1:01

'De teler vermoordt me'

Kaas of kaasvervanger?
  • 1:18

Kaas of kaasvervanger?

Herkent de kaasboer de kaas in de soufflé?
  • 1:01

Herkent de kaasboer de kaas in de soufflé?

Waarom zitten er bamboevezels in vlees?
  • 0:27

Waarom zitten er bamboevezels in vlees?

Parrano?
  • 0:45

Parrano?

'Van eten bij McDonalds ga je zelf ook naar hamburger ruiken'
  • 0:25

'Van eten bij McDonalds ga je zelf ook naar hamburger ruiken'

Smaak gras of graan nou beter?
  • 0:47

Smaak gras of graan nou beter?

'Je zou bijna weer vlees gaan eten'
  • 0:54

'Je zou bijna weer vlees gaan eten'

Wat zit er nou in een vegetarische rookworst?
  • 0:56

Wat zit er nou in een vegetarische rookworst?

Opgepompt varkenshaasje
  • 1:08

Opgepompt varkenshaasje

"Water en toegevoegde smaakstoffen? Is dat culinair?"
  • 1:37

"Water en toegevoegde smaakstoffen? Is dat culinair?"

"Zo'n pizza is als een vrouw."
  • 1:20

"Zo'n pizza is als een vrouw."

Hoe handgevormd is een handgevormde pizza?
  • 1:27

Hoe handgevormd is een handgevormde pizza?

Ersin probeert een koudgeperst shotje
  • 1:33

Ersin probeert een koudgeperst shotje

"Ik ben even bezig met de bio-beschikbaarheid"
  • 1:51

"Ik ben even bezig met de bio-beschikbaarheid"

Sojasaus maken in Japan
  • 0:29

Sojasaus maken in Japan

Sojasausproducenten doen geheimzinnig
  • 1:08

Sojasausproducenten doen geheimzinnig

Marijn proeft in vacuüm gerijpt vlees
  • 1:49

Marijn proeft in vacuüm gerijpt vlees

Matcha, het groene goud
  • 1:47

Matcha, het groene goud

Een wit ei is beter voor het klimaat
  • 0:32

Een wit ei is beter voor het klimaat

Wat is een goed ei?
  • 1:30

Wat is een goed ei?

Het pellen in Marokko
  • 2:22

Het pellen in Marokko

De revolutionaire pelmachine
  • 2:32

De revolutionaire pelmachine

De gelukskoekjes-fabriek
  • 1:56

De gelukskoekjes-fabriek

De geschiedenis van het gelukskoekje
  • 1:49

De geschiedenis van het gelukskoekje

Kopi kopi
  • 2:03

Kopi kopi

Koffie slurpen
  • 2:08

Koffie slurpen

De bartender blik
  • 1:37

De bartender blik

De prijs van gin
  • 1:10

De prijs van gin

Teun en Teun bij de visafslag
  • 1:06

Teun en Teun bij de visafslag

Onderzoek naar vissenleed
  • 2:13

Onderzoek naar vissenleed

Vrolijk kwartel-Pasen
  • 1:50

Vrolijk kwartel-Pasen

De Franse kwartelsituatie
  • 2:05

De Franse kwartelsituatie

De kip/ei waarheid
  • 2:23

De kip/ei waarheid

Rauwe vs bewerkte melk
  • 3:08

Rauwe vs bewerkte melk

Regels van de kaas
  • 1:54

Regels van de kaas

Hoe het waar goedkoper kan
  • 1:56

Hoe het waar goedkoper kan

Het drama van "goedkoopst"
  • 2:42

Het drama van "goedkoopst"

Op bezoek bij de FNV
  • 2:36

Op bezoek bij de FNV

Hoe de worst gemaakt wordt
  • 1:49

Hoe de worst gemaakt wordt

Bleke nepperds
  • 2:04

Bleke nepperds

Hoe échte kwark gemaakt wordt
  • 2:05

Hoe échte kwark gemaakt wordt

Hoe de fabrieken kwark maken
  • 2:23

Hoe de fabrieken kwark maken

De Engelse kok en de Schotse visserman
  • 2:06

De Engelse kok en de Schotse visserman

De bioloog en Brussel
  • 2:07

De bioloog en Brussel

De bijvangst wordt duur betaald
  • 2:13

De bijvangst wordt duur betaald

Groene olijf - Zwarte olijf
  • 1:01

Groene olijf - Zwarte olijf

Olijf in een badje gootsteenontstopper
  • 1:36

Olijf in een badje gootsteenontstopper

Teun op olijvenjacht
  • 3:38

Teun op olijvenjacht

Bierexpert Joris aan het woord
  • 1:08

Bierexpert Joris aan het woord

Pils troebel maken
  • 0:47

Pils troebel maken

In de Amstel en Brand fabriek
  • 1:31

In de Amstel en Brand fabriek

Het oordeel van een Italiaanse rijstexpert
  • 2:04

Het oordeel van een Italiaanse rijstexpert

Teun in de fabriek van Lassie
  • 1:24

Teun in de fabriek van Lassie

Krokodillenvlees is een bijproduct
  • 0:50

Krokodillenvlees is een bijproduct

"Zebra is niet anders dan rund"
  • 1:20

"Zebra is niet anders dan rund"

Op de krokodillenboerderij
  • 0:33

Op de krokodillenboerderij

Hamersma vertrouwt er niks van
  • 1:20

Hamersma vertrouwt er niks van

Een kijkje bij een wijnconcours
  • 1:37

Een kijkje bij een wijnconcours

"Een mens moet ook rijpen"
  • 1:19

"Een mens moet ook rijpen"

Teun proeft Old Amsterdam
  • 1:04

Teun proeft Old Amsterdam

Marijn bezoekt een boomgaard
  • 1:12

Marijn bezoekt een boomgaard

Tentenkampen, die zijn voor de hazelnoten...
  • 0:52

Tentenkampen, die zijn voor de hazelnoten...

Een hele langzame kip
  • 1:01

Een hele langzame kip

Sofie op bezoek bij de 25.000 kippen
  • 1:40

Sofie op bezoek bij de 25.000 kippen

Microbieel Stremsel
  • 1:19

Microbieel Stremsel

Sofie ruikt een maag
  • 1:04

Sofie ruikt een maag

Het zijn aardbeien, geen bewaarbeien
  • 1:03

Het zijn aardbeien, geen bewaarbeien

Waarbij? Aardbei!
  • 0:20

Waarbij? Aardbei!

Marijn gaat ansjovissen in Zeeland
  • 1:04

Marijn gaat ansjovissen in Zeeland

Teun belt met Bjorn van de vissersafdeling
  • 0:50

Teun belt met Bjorn van de vissersafdeling

De standaard kippenbouillon
  • 1:25

De standaard kippenbouillon

Surimi: dus toch van alle soorten vis
  • 1:41

Surimi: dus toch van alle soorten vis

In krabsalade zit vooral Surimi
  • 1:00

In krabsalade zit vooral Surimi

Surimi = gewassen vis
  • 2:29

Surimi = gewassen vis

Een kijkje in zwaarbeveiligde wodkastokerij
  • 1:20

Een kijkje in zwaarbeveiligde wodkastokerij

De wodka stijgt Ersin naar zijn hoofd
  • 1:19

De wodka stijgt Ersin naar zijn hoofd

'Wodka is een heel simpel product'
  • 2:31

'Wodka is een heel simpel product'

'Een goede wodka smaakt nergens naar'
  • 0:58

'Een goede wodka smaakt nergens naar'

Wodka = pure alcohol verdund met water
  • 0:51

Wodka = pure alcohol verdund met water

Wodkarecept: water gist en suiker
  • 1:37

Wodkarecept: water gist en suiker

Wat is er zo speciaal aan Angus-vlees?
  • 1:49

Wat is er zo speciaal aan Angus-vlees?

De McDonalds-Angus
  • 2:34

De McDonalds-Angus

"Verpakt kokoswater? BLEGH!"
  • 1:39

"Verpakt kokoswater? BLEGH!"

Kleurverwarring en afvalwater
  • 2:06

Kleurverwarring en afvalwater

Wat betekent 'carpaccio' eigenlijk?
  • 0:34

Wat betekent 'carpaccio' eigenlijk?

Wat is carpaccio?
  • 1:07

Wat is carpaccio?

Hoe luier de spier, hoe zachter...
  • 1:46

Hoe luier de spier, hoe zachter...

101 excuses om de kvw af te bellen
  • 0:52

101 excuses om de kvw af te bellen

De paling is terug
  • 1:06

De paling is terug

Geïnspireerd op Room
  • 1:28

Geïnspireerd op Room

Keuringsdienst maakt chocolademousse!
  • 1:04

Keuringsdienst maakt chocolademousse!

Knielen op een bed saffraan
  • 0:55

Knielen op een bed saffraan

De prijs van Saffraan
  • 1:57

De prijs van Saffraan

De Vlinderkweker
  • 2:03

De Vlinderkweker

'Herken een overleden persoon in een vlinder'
  • 1:18

'Herken een overleden persoon in een vlinder'

Zo maak je pulled pork
  • 1:58

Zo maak je pulled pork

Pulled pork of draadjesvlees?
  • 0:24

Pulled pork of draadjesvlees?

Hoe Perzisch is jouw tapijt?
  • 0:43

Hoe Perzisch is jouw tapijt?

Op zoek naar de Belutch
  • 1:50

Op zoek naar de Belutch

Glühweintjes proeven
  • 2:58

Glühweintjes proeven

'Een hele complexe Glühwein'
  • 1:02

'Een hele complexe Glühwein'

"Tonijn wordt geverfd om vers te lijken"
  • 2:48

"Tonijn wordt geverfd om vers te lijken"

Streaky bacon, of brosgebakken ontbijtspek
  • 1:21

Streaky bacon, of brosgebakken ontbijtspek

Een varken ontleden
  • 1:24

Een varken ontleden

Bij de ambachtelijke slager
  • 1:47

Bij de ambachtelijke slager

Je hebt "bacon" en bacon
  • 0:53

Je hebt "bacon" en bacon

Bacon, of gebakken ontbijtspek
  • 0:31

Bacon, of gebakken ontbijtspek

Bacon fabriceren
  • 1:51

Bacon fabriceren

Gecarameliseerde bacon?!
  • 1:04

Gecarameliseerde bacon?!

Speklapjes en ontbijtspek
  • 0:57

Speklapjes en ontbijtspek

Verse karbonade, of behandelde bacon
  • 1:08

Verse karbonade, of behandelde bacon

Bacon is geen beschermde term
  • 1:08

Bacon is geen beschermde term

Van spek bacon bakken
  • 1:32

Van spek bacon bakken

Voor ieder bekkie een spekkie
  • 1:28

Voor ieder bekkie een spekkie

DE baconeter versus de ontbijtspek-eter
  • 1:43

DE baconeter versus de ontbijtspek-eter

Waar wordt Sambal gemaakt?
  • 2:22

Waar wordt Sambal gemaakt?

Wie bepaalt wat bolognese chips zijn?
  • 1:53

Wie bepaalt wat bolognese chips zijn?

Een goede kaars heeft geen sterke geur.
  • 2:16

Een goede kaars heeft geen sterke geur.

Varken, kip of koe in je kaars?
  • 3:22

Varken, kip of koe in je kaars?

Welk dier zit er in jouw kaars?
  • 1:09

Welk dier zit er in jouw kaars?

Lekker. Een varken, of nee kaars in de fik steken!
  • 2:33

Lekker. Een varken, of nee kaars in de fik steken!

Geurende, geurloze kaarsen?
  • 2:40

Geurende, geurloze kaarsen?

waar komt die walm vandaan?
  • 1:47

waar komt die walm vandaan?

Eiwitshakes? Die hebben geen nut!
  • 0:44

Eiwitshakes? Die hebben geen nut!

De Mc Donalds keuken!
  • 4:22

De Mc Donalds keuken!

Black Angus, wat is dat voor rundvlees?
  • 3:29

Black Angus, wat is dat voor rundvlees?

100% Angus bestaat niet
  • 2:35

100% Angus bestaat niet

Gehakt maken van Black Angus?!
  • 1:24

Gehakt maken van Black Angus?!

De koe die de hele wereld over ging
  • 2:00

De koe die de hele wereld over ging

Een halve Angus koe, is ook een Angus!
  • 2:59

Een halve Angus koe, is ook een Angus!

Vet vlees, vet lekker
  • 1:45

Vet vlees, vet lekker

Keratine. Een pure marketingtruc?!
  • 2:28

Keratine. Een pure marketingtruc?!

Lekker! Runderhoeven en kippenveren in je haar smeren
  • 2:36

Lekker! Runderhoeven en kippenveren in je haar smeren

Cosmetica- en verzorgingsproducten zitten vol loze ingrediënten..?!
  • 1:37

Cosmetica- en verzorgingsproducten zitten vol loze ingrediënten..?!

Het toverwoord Keratine... Whut?
  • 1:44

Het toverwoord Keratine... Whut?

Maar 0,03 gram wondermiddel Keratine in shampoo?!
  • 1:44

Maar 0,03 gram wondermiddel Keratine in shampoo?!

Kleuren van tonijn is waar!
  • 2:49

Kleuren van tonijn is waar!

Zwemmen, stress, weer zwemmen, opgegeten worden
  • 0:59

Zwemmen, stress, weer zwemmen, opgegeten worden

Coquilleworst die geen coquille blijkt te zijn
  • 4:55

Coquilleworst die geen coquille blijkt te zijn

Wildgroei in zuurdesembrood
  • 1:08

Wildgroei in zuurdesembrood

"Het verlangen naar vroeger"
  • 0:45

"Het verlangen naar vroeger"

Wat is dat eigenlijk, filet americain?
  • 2:22

Wat is dat eigenlijk, filet americain?

"33% van filet americain is saus"
  • 0:44

"33% van filet americain is saus"

De geschiedenis van filet americain
  • 1:09

De geschiedenis van filet americain

Filet proeven met de kleinzoon van de uitvinder
  • 1:50

Filet proeven met de kleinzoon van de uitvinder

Zo maak je de originele/echte filet americain
  • 2:04

Zo maak je de originele/echte filet americain

De echte filet americain
  • 1:28

De echte filet americain

6 op de 20 broodjes voldoen niet aan de wettelijke norm
  • 1:39

6 op de 20 broodjes voldoen niet aan de wettelijke norm

1200 euro per minuut slaan
  • 1:53

1200 euro per minuut slaan

Oude elektriciteitskabels in onze euro?
  • 1:37

Oude elektriciteitskabels in onze euro?

Produceert Poonsang nou wél of géén clusterbommen?
  • 2:53

Produceert Poonsang nou wél of géén clusterbommen?

Hoe kweek je zalm op een duurzame manier?
  • 2:51

Hoe kweek je zalm op een duurzame manier?

In België hebben ze het antwoord op de kweekproblemen
  • 2:16

In België hebben ze het antwoord op de kweekproblemen

Kweken kost meer vis dan het oplevert?
  • 0:48

Kweken kost meer vis dan het oplevert?

Wat geef je kweekvis eigenlijk te eten?
  • 3:28

Wat geef je kweekvis eigenlijk te eten?

Een koelkast met 200.000 kilo vis
  • 2:19

Een koelkast met 200.000 kilo vis

Alcohol proeven
  • 1:50

Alcohol proeven

Dat surimi is eigenlijk verrekte handig spul
  • 1:41

Dat surimi is eigenlijk verrekte handig spul

Dus een frikandel is eigenlijk vleessurimi?
  • 1:45

Dus een frikandel is eigenlijk vleessurimi?

'Een slimme meid plant de botox op tijd'
  • 0:59

'Een slimme meid plant de botox op tijd'

Crushi
  • 1:37

Crushi

Krokant uit de oven
  • 1:20

Krokant uit de oven

Op bezoek bij kraakwetenschappers
  • 3:13

Op bezoek bij kraakwetenschappers

Krokant test
  • 1:05

Krokant test

Krokant garantie
  • 2:22

Krokant garantie

Krokant test
  • 1:49

Krokant test

Bouillonblokje
  • 1:04

Bouillonblokje

Bouillon
  • 0:44

Bouillon

Echte cheddar uit Cheddar
  • 0:28

Echte cheddar uit Cheddar

Hoe maak je cheddar?
  • 2:52

Hoe maak je cheddar?

Vispil
  • 0:27

Vispil

Machineslacht
  • 1:31

Machineslacht

Kippencoma
  • 1:47

Kippencoma

Hollandse Wagyu
  • 2:08

Hollandse Wagyu

Perfecte wagyu
  • 0:42

Perfecte wagyu

Is het arboriorijst?
  • 3:06

Is het arboriorijst?

Het geheim van roerbakrisotto
  • 1:52

Het geheim van roerbakrisotto

Granaatappelpitjes
  • 1:04

Granaatappelpitjes

De extra schaduwzijde
  • 2:23

De extra schaduwzijde

Negerzaad
  • 2:37

Negerzaad

Superfood II
  • 2:41

Superfood II

Slakken in verkeerde huisjes
  • 0:41

Slakken in verkeerde huisjes

Lamsvlees
  • 4:03

Lamsvlees

De Keuringsdienst schrikt zich lam
  • 0:53

De Keuringsdienst schrikt zich lam

Gluten
  • 1:07

Gluten

Hoe zien gluten eruit?
  • 1:09

Hoe zien gluten eruit?

Beenham met kunstbeen?
  • 1:26

Beenham met kunstbeen?

Bertolli
  • 0:44

Bertolli

Saus met truffel
  • 0:58

Saus met truffel

Spelt
  • 1:02

Spelt

Spelt
  • 0:48

Spelt

Superfood of vogelzaad?
  • 1:00

Superfood of vogelzaad?

De tarwegrasfabriek met één werknemer
  • 1:19

De tarwegrasfabriek met één werknemer

Dierlijk bijproduct
  • 1:58

Dierlijk bijproduct

Wat zit er nou in dierenvoer?
  • 2:34

Wat zit er nou in dierenvoer?

Dierlijk bijproduct
  • 1:57

Dierlijk bijproduct

Acceptatiestoffen
  • 2:19

Acceptatiestoffen

Tonijn in blik
  • 1:40

Tonijn in blik

Tonijn
  • 1:56

Tonijn

Tonijn
  • 0:51

Tonijn

Marijn bezoekt een fabriek waar tonijn wordt ingeblikt
  • 3:01

Marijn bezoekt een fabriek waar tonijn wordt ingeblikt

Tonijn vangen met de hengel
  • 2:44

Tonijn vangen met de hengel

Tonijn
  • 1:00

Tonijn

Hondenkluiven worden gemaakt van stierenpenissen
  • 1:01

Hondenkluiven worden gemaakt van stierenpenissen

Kluif
  • 1:03

Kluif

Mozzarella
  • 0:59

Mozzarella

Mozzarella is toch een soort kaas?
  • 1:16

Mozzarella is toch een soort kaas?

Een authentieke mozzarellafabrikant
  • 1:35

Een authentieke mozzarellafabrikant

Mozzarella
  • 1:08

Mozzarella

Tafelsuiker als "kauwgomballen" in gewone thee?!
  • 3:44

Tafelsuiker als "kauwgomballen" in gewone thee?!

Op zoek naar de vis van de visstick
  • 1:17

Op zoek naar de vis van de visstick

Vissticks
  • 1:00

Vissticks

Chipsfabriek
  • 0:48

Chipsfabriek

Chips
  • 0:53

Chips

Coquille
  • 1:56

Coquille

Mini coquilles?
  • 2:06

Mini coquilles?

Wat is een coquille?
  • 1:41

Wat is een coquille?

Het coquillepakhuis
  • 2:57

Het coquillepakhuis

Coquille
  • 1:57

Coquille

Coquillestaaf
  • 1:46

Coquillestaaf

Wat vinden Fransen van onze coquille?
  • 2:14

Wat vinden Fransen van onze coquille?

Leverworst
  • 4:03

Leverworst

Het goedkoopste stukje vlees
  • 2:02

Het goedkoopste stukje vlees

Goedkope kaviaar komt van de snotolf
  • 0:23

Goedkope kaviaar komt van de snotolf

Hoe worden de eitjes uit een steur gehaald?
  • 0:31

Hoe worden de eitjes uit een steur gehaald?

Hoe belanden goudvissen in de winkel?
  • 0:21

Hoe belanden goudvissen in de winkel?

Goudvis
  • 3:28

Goudvis

wat is een runderstaart
  • 0:10

wat is een runderstaart

Runderstaarten
  • 1:04

Runderstaarten

Ossenstaart
  • 2:00

Ossenstaart

Wat is een natuurspons?
  • 0:27

Wat is een natuurspons?

Het gevaar van duiken op sponzen
  • 1:14

Het gevaar van duiken op sponzen

De grootste kipfilet
  • 0:53

De grootste kipfilet

Spaanse slof
  • 2:16

Spaanse slof

Stof van de slof
  • 1:37

Stof van de slof

Yoghurt
  • 2:03

Yoghurt

Yoghurtculturen
  • 2:00

Yoghurtculturen

Vijf varkens maken één kwast
  • 1:12

Vijf varkens maken één kwast

De kers op de taart
  • 1:51

De kers op de taart

De kers op de taart
  • 1:59

De kers op de taart

Kersen
  • 1:03

Kersen

De kers op de taart
  • 0:16

De kers op de taart

Waar wordt couscous van gemaakt?
  • 1:12

Waar wordt couscous van gemaakt?

Sushi en sashimi
  • 1:16

Sushi en sashimi

Wasabipasta
  • 1:10

Wasabipasta

Secret farm
  • 1:06

Secret farm

Fritessaus
  • 1:14

Fritessaus

De kalkmijn
  • 0:23

De kalkmijn

Japanse rijst uit Italië
  • 0:50

Japanse rijst uit Italië

Ingrediënten van nori
  • 1:05

Ingrediënten van nori

Efficiënt stuk vis
  • 1:20

Efficiënt stuk vis

Plofkippen kopen
  • 1:41

Plofkippen kopen

Shoppen in de jungle
  • 1:15

Shoppen in de jungle

Walnoten
  • 1:31

Walnoten

Bevers en vanille-ijs
  • 0:54

Bevers en vanille-ijs

Werknemers bekennen
  • 1:55

Werknemers bekennen

Wat is een zalmforel?
  • 0:35

Wat is een zalmforel?

Peperduur? Nee, peterselieduur!
  • 0:28

Peperduur? Nee, peterselieduur!

Garnalen in de kroepoek
  • 1:00

Garnalen in de kroepoek

Hoeveel appelsoorten zitten er in een pak appelsap?
  • 1:43

Hoeveel appelsoorten zitten er in een pak appelsap?

Roze appelsap
  • 2:15

Roze appelsap

Japanse crackers uit China
  • 3:06

Japanse crackers uit China

Wat zijn de geheimen van de Dode Zee?
  • 0:43

Wat zijn de geheimen van de Dode Zee?

De echte filet americain
  • 1:26

De echte filet americain

Truffelolie zonder truffel, met aardas en butaan
  • 2:15

Truffelolie zonder truffel, met aardas en butaan

Smaakmaker van het decennium: suiker
  • 2:54

Smaakmaker van het decennium: suiker

Wouter Klootwijk bij een konijnenfokkerij
  • 2:24

Wouter Klootwijk bij een konijnenfokkerij

Testfragment keuringsdienst Ham
  • 1:39

Testfragment keuringsdienst Ham

Hoe ontstaat alcohol?

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Alcohol lijkt op dit moment belangrijker dan ooit. Niet per se om de verveling van het binnen zitten tegen te gaan, maar vooral als desinfectiemiddel. De flesjes zijn niet aan te slepen. Maar hoe o...

Kijkersvraag: Wat is het verschil tussen paracetamol en ibuprofen?

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

De run op paracetamol is (grotendeels) voorbij en ibuprofen mag voor nu uit het verdomhoekje, want het lijkt de symptomen van corona toch niet te verergeren. Maar wat is nou precies het verschil en...

Wie plukt “ons” groente en fruit in tijden van corona?

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

April is de tijd dat onder andere aardbeien en asperges geoogst worden in Europa. Normaal wordt een leger aan gastarbeiders gemobiliseerd om de vruchten te plukken en de asperges te steken. Maar de...

Hoe kon de mensonterende situatie van arbeidsmigranten in Italië ontstaan?

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

In het vervolg op de uitzending over tomaten in blik zag je opnieuw de mensonterende omstandigheden waarin al dan niet illegale Afrikaanse migranten leven en werken in Italië. Volgens The Guardian ...

Kijkersvraag: Wat zijn essentiële oliën en waar zijn ze goed voor?

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Essentiële oliën zouden therapeutische en zelfs geneeskrachtige effecten hebben. Maar wetenschappelijk bewijs voor hun werking is er nauwelijks. Hoe zit dat en wat zijn essentiële oliën dan precies?

Waarom eiwitten zo belangrijk voor ons lichaam zijn

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Eiwitten zijn één van de belangrijkste bouwstoffen voor ons lichaam. Het zorgt voor de opbouw en het herstel van onze spieren en zijn ook onmisbaar voor ons haar, nagels en huid. Maar hoe werkt dat...

Kijkersvraag: Kan ik mijn handen beter met gel of zeep wassen?

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Iedereen heeft inmiddels wel begrepen dat goed je handen wassen kan helpen beschermen tegen het coronavirus. De afgelopen weken werden de schappen met handgel en handzeep daarom helemaal leeg getro...

Waarom kweekzalm tegenwoordig nog maar half zoveel omega 3 bevat

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Vis is een bekende bron van omega 3-vetzuren die onder andere helpen bij het voorkomen van hart- en vaatziekten. Vaak halen we deze zuren dus uit vis en de vis in Nederland die het meest gegeten wo...

Recept: Zelf granola maken voor een heerlijk ontbijt

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

De Prijzen voor granola kunnen aardig oplopen tot wel veertig euro per kilo. Gelukkig is het niet zo ingewikkeld om zelf te maken. Met dit recept van Rutger Bakt betaal je nooit meer de hoofdprijs ...

Kijkersvraag: Wat is zoethout precies en is het echt gezond?

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Zoethout is bijzonder hout. Het smaakt heerlijk en zou ook nog goed zijn voor de gezondheid. Maar welke plant produceert zulke zoete stokjes? En kloppen de gezondheidsclaims over zoethout wel?

Kijkersvraag: Waarom is geitenkaas wit en kaas van koemelk geel?

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Geiten en koeien eten in principe hetzelfde: gras. Maar toch is geitenkaas wit en koeienkaas geel. Hoe komt dat?

Waarom en door wie jij standaard knoflooksaus bij je shoarma eet

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Ben Cohen is een begrip in Amsterdam en niet zonder reden. De geboren Israëliër is namelijk de uitvinder van de knoflooksaus zoals wij die kennen en de reden dat wij massaal knoflooksaus op ons bro...

De man die de macaron mondiaal maakte

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

De bekendste Macarons ter wereld komen van patisserie Ladurée. Sinds de opening in 1862 is deze zaak met zijn macarons een bekend fenomeen in Parijs. Maar buiten Frankrijk kent niemand het. Dat geb...

Hoe de macaron via Syrië in Parijs terecht kwam

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Het moderne recept van de macaron is nog geen eeuw oud en komt uit Frankrijk. Maar de voorgeschiedenis van het koekje is lang. De voorloper van de lekkernij zou een Arabische oorsprong hebben en vi...

Hoe kan het dat 6 miljoen van onze kippen nog steeds in een veredelde legbatterij leeft?

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Het grootste deel van de Nederlandse legkippen leeft in een scharrelsysteem. Maar veel kippen hokken nog steeds in zogenaamde verrijkte kooien en koloniekooien. Hoe zit dat en wat zijn de verschill...

Hoe is cappuccino ontstaan?

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Dat de hedendaagse cappuccino een Italiaanse uitvinding is, is algemeen geaccepteerd. Maar de Italianen waren niet de eersten die melk in hun koffie deden. Dus hoe kon het dan dat de Italianen uite...

Een korte geschiedenis van het matras

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Het oudste matras ooit is 77.000 oud en bestond uit bladeren. Met natuurmatrassen lijken we weer terug te willen naar de natuur. Maar hoe zijn we hier gekomen? De Keuringsdienst over de geschiedeni...

Met dit recept eet je nooit meer paella uit een pakje

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Paella uit een pakje is het vaak net niet. Maar hoe maak je dan zelf een echt goede paella? Wij hebben het recept van chefkok Alberto Lopez Silvosa van restaurant La Cosina de España gekregen. Hij ...

Paella is minder Spaans dan je denkt

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Paella is tegenwoordig bijna synoniem voor Spanje. Maar het waren de Romeinen en de Moren die de belangrijkste bijdragen leverden voor het ontstaan van het gerecht. Hoe is dat zo gekomen en hoe kom...

Waar zitten de picanha, tomahawk en de bavette in de koe?

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

In de uitzending kwamen veel chique stukken vlees voorbij met exotische namen. De Keuringsdienst heeft ze nog een keer op een rij gezet, zodat jij altijd weet wat voor vlees je in de kuip haalt.

Recept: Zelf de lekkerste cider maken met verse appels

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Appelcider in de supermarkt is niet altijd wat het lijkt, maar gelukkig kan je het ook makkelijk zelf maken! Wij kregen het recept van Sebastian Landaeus en Nina Lausecker uit het boek Kefir & Komb...

Recept: Zwart stokbrood

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Brood kleuren is niet alleen weggelegd voor de professionals. Met dit recept van Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven maak je zelf zwart stokbrood in je eigen oven. En nee, dat is geen kwestie va...

Kijkersvraag: Wat is het verschil tussen bourbon, blended en single malt whisky?

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Whisky, Whiskey, Bourbon, Scotch, Single Malt. Whisky is er in veel verschillende namen, soorten en smaken. Maar wat is nou precies het verschil?

Kijkersvraag: Is een waterontharder kopen zinvol?

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Hard en zacht water lijken als twee druppels water op elkaar. Maar in hard water zit (te) veel calcium en magnesium. Om hard water weer zacht te maken kun je daarom een waterontharder kopen. Maar i...

Kijkersvraag: Waar komt de olie in CBD-olie vandaan?

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Wiet ligt niet bij de drogisterij in de schappen. Maar olie van de hennepplant wel. Deze zou namelijk allerlei kwaaltjes kunnen verhelpen. Maar waar komt die olie vandaan?

Kijkersvraag: Wat is het verschil tussen cheddar smeltkaas en echte cheddar?

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Velen van ons kennen cheddar als de oranje-gele plakjes smeltkaas op de hamburger of tuna-melt. Dit is echter niet zoals cheddar ooit bedoeld was. Maar wat is cheddar dan wel en wat is het verschil...

Kijkersvraag: Wat is truffelmayonaise en zit er echte truffel in?

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Een schimmel om van te smullen. Lekker voor op je burger of op je tosti: Truffelmayonaise. Het goedje was eerst vooral geliefd bij dure restaurants, nu is het te krijgen in je plaatselijke supermar...

Kijkersvraag: Twee derde van de wereldbevolking drinkt geen verse melk. Waarom doen wij dat wel?

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

‘Melk is goed voor elk’ zeiden wij in Nederland. Maar dat is lang niet overal zo. In de meeste landen is de bevolking lactose intolerant, terwijl Nederland een land van melk en honing is. Hoe komt ...

Welke paddenstoelen kan je eten en hoe herken je ze?

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond in de herfst: paddenstoelen. In Nederland alleen zijn er al meer dan 4000 soorten. Sommige zijn giftig, andere bijzonder lekker. De laatste groep is leuk ...

Kijkersvraag: Maakt het uit welke tandpasta je gebruikt?

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Tandpasta is er een vele soorten die allemaal iets anders beloven: Wittere tanden, minder tandsteen of minder gevoelige tanden. Er zijn zelfs zoveel soorten dat het lastig kan zijn om de juiste te ...

Kijkersvraag: Is barbecueën ongezond?

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

De rokerige smaak, het knapperige randje en de druppeltjes vet die van je stukje vlees af parelen. Veel mensen beginnen te watertanden van de barbecue. Maar rook en verkoolde stukjes zie je nooit t...

Kijkersvraag: Beschermt een goedkope zonnebril net zo goed als een dure?

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Een snelle planga is onmisbaar tijdens de zomerdagen. Maar naast dat een zonnebril er flitsend uitziet moet hij ook je ogen beschermen. Een dure bril is ogenschijnlijk misschien beter, maar is dat ...

Kijkersvraag: Is urine in zwembaden schadelijk?

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Op een hete zomerdag is er weinig lekkerder dan verkoeling zoeken in het zwembad. Maar als je bedenkt dat één op de vijf mensen wel eens in het water plast, is het toch een stuk minder fris. En hee...

Kijkersvraag: Zijn verse fruitsalades echt vers?

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

De supermarkten liggen er vol mee: verse fruitsalades. Een gezond tussendoortje, vooral in de zomer erg populair. Maar zelfs als de tijd rijp is kleuren de stukjes appel niet bruin. En de meloen en...

Kijkersvraag: Waarom is zonnebrand zo duur?

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Voor niets gaat de zon op. Maar jezelf beschermen tegen diezelfde zon heeft wel een prijskaartje.

Kijkersvraag: Bestaat evenementenbier?

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Het festivalseizoen is in volle gang en dat betekent: muziek en bier. Bier dat niet zelden zorgt voor gezeik. Al jaren gaat het gerucht rond dat veel bier op festivals en evenementen zou zijn aange...

Kijkersvraag: Wat is rookaroma?

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Rookworst, gerookte amandelen, gerookte zalm... Waarschijnlijk zie je het smeulende vuurtje al voor je. Want waar rook is, is vuur, zou je denken, maar is dat ook echt zo?

Kijkersvraag: Hoe wordt paprikapoeder gemaakt?

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Het kan een goede toevoeging zijn voor een beetje pit in de maaltijd: paprikapoeder. Tijdens het boodschappen doen viel het Saskia op dat er heel veel verschillende kleuren paprika zijn, maar dat p...

Kijkersvraag: zit er alcohol in 0.0% bier?

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Het wordt volgens het Nationaal Bieronderzoek* steeds populairder en je kan het in steeds meer cafés en winkels krijgen: alcoholvrij bier.

Gehakt weer 'vers' verven

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Sulfiet is al tijden verboden om gehakt een rode verse kleur te geven. Toch gebeurde het.

Kijkersvraag: waarom komt een mandarijn met een ingrediëntenlijst?

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Als je een netje mandarijnen koopt, verwacht je dat je vers geplukte mandarijnen zo van de boom in huis haalt. Waarom staat er dan een ingrediëntenlijst op de zak? Jesse vraagt zich af wat er met d...

Er zit plastic in je drinkwater

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Zonder water was er nooit leven op aarde geweest. Water is leven. En toch gaan we wereldwijd helemaal niet zo goed met ons water om.

Kijkersvraag: hoe haal je cafeïne uit een koffieboon?

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Lieke vraagt zich af hoe cafeïne uit de koffieboon gehaald wordt voor een kopje decaf. De Keuringsdienst zoekt het uit.

Kijkersvraag: Wat is er Belgisch aan Belgische chocolade?

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

De Keuringsdienst zoekt voor Sibrand uit wat er nou eigenlijk Belgisch is aan Belgische chocolade.

Kijkersvraag: kun je verslaafd raken aan lippenbalsem?

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

De Keuringsdienst zoekt voor David uit wat lippenbalsem nou echt voor je lippen doet.

Wat de klasse zegt over groente en fruit

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Op de verpakking van fruit en groente staat altijd een klasse. Maar wat zeggen die klassen over het product en wie controleert dat?

Kijkersvraag: Zit er paling in palingworst?

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

De paling lijkt zelf een beetje op een worst, maar zit ie ook in de bekende palingworst?

Over Keuringsdienst van Waarde

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Simpele vragen, verbazingwekkende antwoorden.

Heb jij een vraag voor de Keuringsdienst van Waarde?

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Zijn zongedroogde tomaten wel echt in de zon gedroogd?

  • Artikel
  • Gepubliceerd op 15 okt 2018

Ruud de Keiser stuurde de vraag in of zongedroogde tomaten echt in de zon gelegen hebben. De Keuringsdienst zoekt het uit.