11-09

Vrolijke feitjes over Bosnië en Herzegovina

Bosnië en Herzegovina is niet het eerste land waaraan je denkt als je een vakantie gaat boeken.

Kijk zelf maar. Waldemar en Martijn zijn ook verliefd geworden op ’t land.

Wist jij trouwens dat de rivier die Martijn en Waldemar hebben getrotseerd een natuurlijke grens vormt tussen Bosnië en Kroatië? Nee? Mooi. Dan kun deze ‘funny’ fact in je zak steken. ;)

Vroeger, nog niet zo heel lang gelden, was Bosnië en Herzegovina een heel groot land. Voormalig Joegoslavië. In 1992 tot 1995 heeft er een genocide plaatsgevonden. Heel heftig allemaal. Mensen werden uitgemoord, opgesloten in gevangenkampen of verdreven...

Het land is nog steeds herstellende van die oorlog. Maar dat mag de pret niet drukken. Je kunt in het land vet lekker eten. Vooral lekker gegrilde vlees- en visgerechten. Naast dat stukje vis hoort natuurlijk het lokale drankje Raijka. Daar zit 80% alcohol in… *Blurp*

Naast eten heb je ook mooie watervallen, zoals die van Waldemar. Kun je er skiën en staan er de meest mooie gebouwen. Lekker oude stenen kijken.

Sarajevo is trouwens de hoofdstad van Bosnië en Herzegovina. Mega populair onder jongeren. Vliegen naar Sarajevo kost je rond de 130 euro. Het centrum van dit kleine Parijs is erg compact. De elektrische tram is verruit de meest populaire vorm van vervoer. Plus het is nog goedkoop ook. Een enkeltje kost máár 80 cent!


Unknown

Hebben wij jou enthousiast gemaakt? Gezellig. Doe alvast wat inspiratie op via onze vrienden van 3 op Reis. En check ook zeker even deze aflevering van Risky Rivers!


Risky Rivers is elke maandag om 20.25 te zien bij NPO 3