50:15
Gezien
6
11-10
aflevering

Vrijen in vrijheid op NPO 3

Vrijen in vrijheid gaat over het liefdesexperiment Love Exchange dat plaatsvond tijdens de Gay Pride.

Het is zondag 11 oktober internationale coming-outdag, en NPO 3 besteedt daar extra aandacht aan met Vrijen in Vrijheid. Vijf prominente Nederlanders begeleidden tijdens de Gay Pride week vijf Heroes of Love uit alle delen van de wereld daarvan is nu deze documentaire gemaakt. De Heroes of Love komen uit landen waar de liefde grenzen kent en levenslang staat op het feit dat je homo of lesbisch bent.

Bedreigd
Margriet van der Linden beleeft de week samen met transman Jabu uit Zuid-Afrika die op het punt staat een operatie te ondergaan die hem man maken. Bas Kosters gaat op stap met Bekim uit Macedonië, die dagelijks met de dood wordt bedreigd. De totale vrijheid en liefde overvalt hem elk uur dat hij in Amsterdam over straat loopt.

Vrij als een vogel
Dragqueen Jennifer Hopelezz neemt de Oekraïense Drag Zhanna mee naar zijn scene en bereidt hem voor de op de Drag Queen Olympics. Zhanna loopt voor het eerst in Drag op straat in Amsterdam, iets wat onmogelijk is in Charkov waar ze woont, en voelt zich zo vrij als een vogel. Zij wil nooit meer naar huis.

Activiste
Berget Lewis maakt lol met Tatjana uit Moskou, die als lesbische activiste graag een keer in het huwelijksbootje stapt. Maar wel in mannenkleding. Erik Arbores bouwt een feestje met de Oegandees Kerin. Zij woont al een jaar in een asielzoekerscentrum in Nederland en beleeft samen met Erik voor de eerste keer de echte vrijheid van Nederland.


Vrijen in vrijheid, zondag 11 oktober om 23.30 uur bij de NTR op NPO3